Forum

Folder Redirection ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Folder Redirection sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
356 Görüntüleme
(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkdaşlar Merhaba,


50 kullanıcılı bir networkümüz var, domainimizde 2003 kuruluydu ve bunları 2008 update ettik ve folder redirection servisini kurduk ve eski sunucumuzda \\exchsrv\ANKUSERS\ispat\Documents olarak my documants ve destop yedekliyordu yeni sunucumuzu faal durumu getirdik bazı userlar yeni \\ANKFS01\ANKUSERS\ispat\Documents root path yolunu görüyor bazılarıda hala eski  \\exchsrv\ANKUSERS\ispat\Documents görüyor gp update komutunuda çalıştırdık fayda etmedi yani kısacası yeni path gösteremiyoruz group policy üzerinden yapamaya çalışıyor işin düşündüren tarafı bazıları yeni uygulamayı kabul etti bazıları ise hala eski path arıyor aşağıda linkini verdiğim makaleyi okudum.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/09/group-policy.aspx


 

 
Gönderildi : 17/08/2009 23:08

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Domaine dahil gp sorunu yaşayan bilgisayarları domainden düşürün ve tekrar domaine dahil ettikten sonra deneyiniz.

 
Gönderildi : 18/08/2009 12:38

(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Rafet Bey Merhaba,


forma problemi yazmadan önce sorunlu olan userları no policy aldık ve tekrar policy uyguladık, pc'leri domainden düşürdük iki üçkez restart ettik.


6 adet bilgisayar var bu şekilde ve bu bilgisayarlar folder redirection uygulaması yapıldığı gün kurumda değillerdi bilgi amaçlı bir şey fark edermi.


buğünde aynı sorun devam etti hatta ve hatta outlook bağlantısı olmadığı zaman bile eski path arıyor halbuki yeni path gören bir cihaz tekrar probleme düştüğü zaman yeni path araması gerekmezmi?  

 
Gönderildi : 19/08/2009 03:17

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Kullanıcıların kurumda olup olmaması birşeyi değiştirmez. Domainden düşürüp tekrar aldığınızda policy uygulama geçerli olur. Büyük ihtimalle policy çekemiyor veya update edemiyordur.


Kullanıcı tarafında rsop.msc komutunu vererek hangi policy ayarlarını aldığına bakarmısınız. Ayrıca yeni bir OU oluşturup buraya yeni bir policy oluşturun yukarıdan devrelma izinlerini kapatın ve sorunlu bilgisayarları + kullanıcıları bu dizin altına koyun ve burada policy uygulayın.

 
Gönderildi : 19/08/2009 12:23

Paylaş: