Forum

Ts etkinleştirme ve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ts etkinleştirme ve lisanslama hakkında.

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
611 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Mrb arkadaşlar


TS etkinleştirme ve lisanslama hakkında bir link arıyorum.

 
Gönderildi : 17/08/2009 00:27

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Konuyla ilgili olarak portalımızda henüz makale yok. Ancak http://www.cozumpark.com/files/folders/yuklemeler/entry5124.aspx  dosyalar bölümünde kurulum ve konfigürasyon ile ilgili video erişebilirsiniz.


Lisanlanma işlemi gayet basittir. İlk yapmanız gereken servislerden Lisence Loggin aktif edin daha sonra Terminal Server'ı kurun. Daha sonra terminal server lisansını kurun. Son olarakta TS Cal lisanslarını girdiğinizde 120 günlük deneme modundan çıkmış olursunuz. 

 
Gönderildi : 17/08/2009 01:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Linkteki videoları açamadım codec olduğu halde...


Open lisans aldım. 1adet 2008 St ed. 50 adet TS CAL ve 50CAL.


eopen.microsoft.com adresinden lisans numarasını girdim. Volume license key linkinden baktığımda 2003-2008 serverin Product keylerini gördüm.


Anlamadığım nokta ise terminal servisle ilgili herhangi bir key filan göremiyorum. konuya iyice hakim olmadan TS etkinleştirmede yapmak istemiyorum, çünkü bu konuda tecrübem yok ve yanlış bir şeyler yapıpta TS yi devre dışı bırakmaktan çekiniyorum.


Bu konuda ne nedir, ne değildir bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.


 

 
Gönderildi : 17/08/2009 01:57

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Yukarıda belirttiğin işlemleri yaptıktan sonra. Terminal Server Lisans Yönetim paneline açıp lisans ekle seçeneği ile lisas eklediğinizde karşınıza bir pencere gelecek burada eklemek istediğiniz lisans tipini seçiyorsunuz. Open lisansı seçtiğinizde sizde lisans numaranız ve kimlik numarasını isteyecektir. Bu numaralar lisans sertifikanız üzerinde yer alıyor bunu girdiğinizde lisans aktifleşme işleminde bu lisansın kaç CAL olduğu sorulur bunuda belirterek lisanslarsınız. Yani Windows Os gibi herhangi bir key numarası olması şart değil.


TS durup dururken devre dışı kalmaz. TS lisanslanması ve yapılandırılması OS yapılandırmasından farklıdır. Ayrıca Windows Server 2008 üzerinde TS kurulu ise bununla ilgili Makaleler bölümünde ilgili makalelere göz atabilirsiniz.

 
Gönderildi : 17/08/2009 02:17

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Tşk ederim Rafet bey. Aynen dediğiniz gibiymiş.:) Olaya tersten başlayınca oluyor böyle işte.:) Ama iyi tecrübe oldu bana. Sistemi kurmadan önce lisans konularını halletmek lazım. 😀


Iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 17/08/2009 22:09

Paylaş: