Forum

TS Hakkında.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

TS Hakkında.

11 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
349 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Mrb arkadaşlar.


Kullandığımız paket programımızın TS de çalışıp çalışmadığını denemek amacı ile server 2003 enterprise kurup yapılandırıdm. Server şu an demo modda çalışıyor. Lakin Enterprise ile Standard sürüm arasındaki fiyat farkını sonradan hatırladım ve standard edition lisansı satın aldım TS cal, User Cal vs.


Sorum şu;


Hali hazırda kurulu olan sistemi silmeden TS lisanslama konusunu nasıl çözebilirim?


Not : Terminal serveri kullanıcı başına olarak yapılandırdım. Demo modda 120 gün çalıştığını biliyorum. Kullanıcı başına yapılandırmada TS son 15 gün kala süre sornuna yaklaşma uyarısı veriyormu ve bu 120 gün konusunda herhangi bir sorun yaşama olasılığı nedir? Yani her bir kullanıcı 120 gün boyunca bağlantıya devam edebiliyormu?


Saygılar.

 
Gönderildi : 13/08/2009 01:01

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

Sorunuzu tam anlayamadım fakat anladıgım kadarıyla yardımcı olmaya calısayım.

Enterprise olan server Standarta çevrilemez. Standart Cd'si ve Lisansı ile tekrar kurulum yapmanız gerekiyor.

120 Gün boyunca sorunsuz kullanabilirsiniz. Fakat 120. günün sonunda TS otomatik olarak iptal olacaktır taa ki yeniden lisanslama yapana kadar.Terminal server lisans menager yardımı ile User cal lisanslama modeli seklinde TS yi lisanslayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/08/2009 01:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Standart edition lisansı ve terminal servis lisanslarını aldım. Daha önceden deneme amaçlı kurup yapılandırdığım enterprise edition kurulu olan makinede aldığım terminal servis lisanslarını aktive edebilirmiyim?


(Amacım tekrar serveri silip yapılandırmaktan kurtulmak.)

 
Gönderildi : 13/08/2009 23:54

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Terminal Server 'ı aktif edebilirsiniz fakat OS lisansı Standart olduğu için enterprise'ı silip standart yüklemek zorundasınız .

 
Gönderildi : 14/08/2009 00:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Peki Serveri lisanssız kullanmaya devam etsem TS yi aktive etsem, bir dahaki server bakımına kadar bu şekilde kullansam kanuni açıdan değilde teknik açıdan bir sorun oluşurmu?


Saygılar.

 
Gönderildi : 14/08/2009 18:17

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Server Lisanslama işlemini kurulum aşamasında nasıl yaptınız ? Serial ise sorun cıkmaz. Ama şiddetle standart sürüm kurmanızı tavsiye ediyorum. Çok zor bir işlem değildir cok vaktinizi de almaz. Yasal olarakta çok sıkıntı cekersiniz...

 
Gönderildi : 14/08/2009 18:32

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Enterprise editionu internetten indirdim, serialde içindeydi. O şekilde kurdum. Kurulumdan sonra OEM ler gibi herhangi bir aktivasyon yapmamı istemedi. Aslında enterpriseyi silip standartı yüklemeyi bende isterim, lakin kullandığımız paket programı deneme amaçlı kurup programın sağlıklı çalıştığını görünce çalışanlarında ısrarı ile tüm şubeleri TS ye geçirdim. Çünkü muhasebe kayıtlarına erişimleri çok kolaylaştı, işe daha fazla hakim olduklarını görünce baskıları arttı.:D İşte sorunda burada. Kullandığmız paket program DOS ortamda çalışıyor ve LPT portları net use komutu ile şubelerdeki yazıcılara yönlendirdim. Şimdi serveri silip yeniden kurayım desem bunu ancak pazar günü yapmam gerekecek, bu seferde şubeler kapalı, net use komutuyla yazıcıları yönlendirme imkanı olmayacak. Kullanıcılara net use komutunu batch file olarak masaüstlerine koydum ama inanın kullanıcılar o kadar zayıflarki bilgisayar konusunda, yazıcının elektrik fişi çıksa bile bunu anlayıp fişi takamıyorlar.


Ben de diyorum ki her şey olduğu gibi kalsın, sadece Terminal serveri demo moddan çıkarayım. Zaten önünde sonunda serverde sorunlar çıkacak. İşte o zaman enterpriseyi silerim standartı kurarım.


Bu şekilde bir sorun olmaz diyorsanız böyle yapmayı tercih ederim.


 

 
Gönderildi : 14/08/2009 19:33

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


O zaman herkes Standart sürüm alıp Enterprise kullanırdı. Niye fazladan para versin ki ? Bu yüzden lisanslanma anlamında öncelikle Standart sürüme geçmek zorundasınız aksi durumda yasalar karşısında haksız durum düşersiniz.

 
Gönderildi : 14/08/2009 19:55

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Rafet bey arkadaşım,


Benim derdim neee sizin bahsettiğiniz ne. Neyin ne olduğunu ben bilmiyormuyum sanki. Benim peşinde olduğum konu server hatalar üretene kadar hali hazırda kurulu olan sistemi bozmamak. Zaten hatalar oluşmaya başiladığında Standart sürüme geçeceğim.


Benim derdim TS yi aktive edip demo moddan çıkarmak. Yoksa hazır elimde lisanslı standart sürüm varken ne diye lisanssız başka bir yazılımı kullanayım ki. Artı Enterpise editionun bana kattığı bir şey de yoken...


Üslubunuz ve yaklaşımınız pek yapıcı değil.


Saygılar.

 
Gönderildi : 14/08/2009 22:37

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Sn. Avea Maria,


Üslubumda ne gibi bir terslik algıladınız anlamadım. Ancak ben durumun sizin tarafınızda ki olmazı anlatmaya çalıştım. Ayrıca ne bilip bilmediğinizi bilemem. Sorduğunuz soruya olması gereken yanıtı verdim.


Enterprise size herhangi bir yeni ek özellik vermeye bilir veya amacınızın dışında kullanmaya bilirsiniz. Ancak lisansınız Standart ise standart kullanmak zorundasınız aksi durumda yasal sorumluluk sizi etkiler. Bende bunu anlatmaya çalışıyordum. Anlaşılan o ki siz zaten durumu biliyorsunuz merak ettiğiniz konu aktif edip daha sonra problem yaşadığınızda standart sürüm üzerinde tekrardan aktif etmekse zaten yaparsınız. Sizi herhangi bir engelleme karşılamaz. Yani bu aktivasyonu daha önce yaptınız şimdi tekrar yapamazsınız diye bir uyarıda bulunmaz. Tabi yasal tarafını bildiğinizi bildiğim için bu şekilde ifade ediyorum.


Vereceğiniz kararların şahsınıza ve firmanıza vereceği zararı umarım idrak ettirebilmişimdir.


iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 15/08/2009 01:32

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Sayın Rafet bey,


Lisans konularının ehemmiyetinin bilincindeyim, lakin halihazırda kurulu olan sistemi şu an silmek ve yeniden yapılandırmak istemiyorum. Çünkü test aşaması tam olarak bitmemiş olup yeniden yapılandırmakla unutacağımız bir takım noktalar hem şahsım için hem de çalışanlar için sıkıntı oluşturmasından çekinmekteyim. Amacım 2-3  ay kadar bu şekilde çalışmasını sağlamak.


Zaten 3 ay sonra geliştirdiğim programı servere kurup sağlam bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla sıfırdan yeniden yapılandıracağım.


Ilginiz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

 
Gönderildi : 15/08/2009 05:29

Paylaş: