Forum

Server 2003 te Vis...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2003 te Vista client

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
364 Görüntüleme
(@MuhammetYILMAZ)
Gönderiler: 162
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

    vmware de Server 2003 enterprise üzerinde roaming user profiles ve folder redirection kullanıyorum. Vista yüklü bir PCyi sisteme aldığımda profil klaörlerinin içerisine username.V2 adında yeni bir klasör açıyor ve diğer user profili ile senkron çalışıyor. Fakat Belgelerim klasörleri faklı geliyor. Bunun Sebebide XP ve vistadaki "Belgeler" - "Belgelerim" farkı. bu arada Xp belgelerim klasörü içindeki müzik resimlerim videolar gibi klasörler eşitleniyor. ama xp deki belgelerim klasörü eşitlenmiyor. Bu olay server 2003 mümkün değil gibi galiba şuan.

    Asıl sistemde şuan vista client yok ve server 2003 te işimi çok rahat görüyor. Sadece merakımdan soruyorum 🙂 yukarıda bahsettiğim konu yapılabilir mi ?

 
Gönderildi : 10/07/2009 14:29

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32985
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba ;

Vista ile XP işletim sistemlerinin roaming profile için bir uyum sorunu olduğu doğru . Yani Windows XP ile oluşturulan bir profile vista ile login olurken sorunlar çıkarıyor. Ancak bu iki işletim sistemini bir arada kullanamayacağımız manasına gelmiyor.

Bunun çözümü ise folder redirection . İlk olarak kullanıcıların daha hızlı logon olduğunu göreceksiniz çünkü dosyalar artık server üzerinde ve kopyalam işlemi söz konusu değil. Eksi yanı ise file server a binen yük ve olası file server erişim sorunlarında dosyalara erişim problemi .

Ancak siz zaten roaming profile ile birlikte folder redirection kullanmayı kabul etmişsiniz.

folder redirection yapıldıktan sonra ilk olarak vista makine ile logon olduğunuzda v2 uzantılı profile dosyası oluşturulacaktır.

aynı şekilde xp ile logon olmanız halindede xp için oluşturulan dosyalar profil için yüklenecek ve bir sorun çıkmayacaktır.

aşağıdaki makalede konunun detayları yer almaktadır.

http://download.microsoft.com/download/3/b/a/3ba6d659-6e39-4cd7-b3a2-9c96482f5353/Managing%20Roaming%20User%20Data%20Deployment%20Guide.doc

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/07/2009 12:32

Paylaş: