Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

DNS problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
477 Görüntüleme
(@birolerdogan)
Gönderiler: 218
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba. Small business 2003 den standart 2003 e geçtim. aynı sunucu üzerinde exchange 2003, dns, dhcp, wins, AD var. Firewall


olarak CP R70 kullanmaktayım. Tüm kullanıcılarda ve hatta domain adminde bile şöyle bir sorun var. İnternette herhangi bir sayfaya girdiğim zaman ilk girişte 10 saniye kadar bekletiyor. Ama sonrasında siteye girdikten sonra site içerisinde hızlıca erişimler oluyor. İlk başta Check Pointten şüphelendim. Ama sonrasında örnegin. www.milliyet.com.tr yazacağım yere bu sitenin ip adresini yazdım. ve böylece hızlı bir şekilde erişim sağladım. Yani site isimlerini yazdıgım zaman erişimlerim yavaş oluyor. Ama ip adresini yazınca süper bir şekilde en agır siteye bile giriyor. Bende haliyle dns serverdan şüpheleniyorum. Acaba dns servera başka bir serveramı alsam yoksa kaldırıp yeniden yüklesem dahamı dogru olur. Veyahur başka bir önerisi olan varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 27/06/2009 15:49

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


Öncelikle dcdiag ve netdiag çıktılarına bir bakın . Daha sonrasında ise dns üzerinde iletici olarak tanımı bir ip var mı varsa dsl modem in mi ip adresi yoksa cp nin mi onu kontrol edin hatta buraya direk tt nin dns lerini yazın . Event lara bakın dns ile ilgili sorunlar var mı ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 27/06/2009 16:11

(@birolerdogan)
Gönderiler: 218
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

tşk hocam. dhcp server scope options da dns bölümüne ttnet ve modemin ip sini dns olarak ekledim. şimdi hızlı bir  şekilde açılıyor.

 
Gönderildi : 27/06/2009 16:47

Paylaş: