Forum

server 2003 DNS Kay...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2003 DNS Kayıtları

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
348 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba server 2003 sp2 üzerinde DNS servisini yapılandırdım (server 2003 tüm update ler yüklü) ns kayıtlarını alias kve tüm kayıtları yapılandırdım dimik güncellemeler aktif ileri ve geri arama alanlarında  statik ip'm var modem 53 portunda sorun yok .. size sorum  : 1 aydır uğraşıyorum fakat başka uzakbilgisayardan ping attığımda örnk: ns1.makinem.com veya  ik3.makinem.com veya www.makinm.com  şeklinde fakat hiçbirşekilde yanıt olamıyorum ulaşamıyorum Kayıtlarıma .. dns servis te domainimin üzerine sağ tıklayıp Nslookup dediğimde tüm kayıtlar çalışıyor hiçbir hata vermiyor en son da Ipconfig /registerdns dedim ..Sonuç Olarak Dışarıdan Ns ve Diğer Kayıtlarıma Ulaşamıyorum. onlarca dns server yapılandırma videosu ve resimleri de izledim ... Bu sorun neden kaynaklanıyor profesyonel kişiler olarak size soruyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olun.. (Active Directory Yüklü)


 


Amacım web sitemi kendi dns servisimle  yayınlamak ...


Not :(Benim 3 Adet Web adresim var üçünü de dns ve iis servislerini kendim yapılandırmak ve yayımlamak istiyorum  ..telekom dan 4 adet te ststik ip aldım  yardımcı olursanız çok sevinirim ..)

 
Gönderildi : 05/06/2009 18:12

(@MelihYAMAN)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Domaininizi aldığınız firmadan ns recordlarınızı kendi statik ip'nize yönlendirme işlemini yaptınızmı.Yok eğer yapmadıysanız dışarıdan  www.xxx.com yazdığınızda ns size yönlendirilmediği için makinanızı göremeyecek.Bu işlemi yaptığınızı farzederek devam ediyorum.İçeride web sitesi yayımlamak için windows platformunda IIS kurup sitelerinizi yayınlayabilirsiniz.IIS için forumda aratma yaparak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.Koaly gelsin

 
Gönderildi : 05/06/2009 19:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

cevabınız için teşekkür ederim evet iis im aktif  (iis6)  ns kayıtları nı ve statik ip mide da yönlerndirdim  domainimi aldığım firmadan fakat sonuç başarısız .. yanlış biliyorsam düzeltin ama  başka bir makinadan ping atıyorum ns kayıtlarıma ulaşamıyorum bence ulaşmam gerekir ip me ping atabiliyorum yanıt veriyor fakat ns ve domain ime ping attığımda yanıt alamıyorum..  sorun nedir acaba ?

 
Gönderildi : 05/06/2009 20:31

(@MelihYAMAN)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Ping'i içerden mi atıyosun dışarıdan mı?
Pingi dışardan ip'ye mi domaine mi atıyosun?
Herhangi bir whois sitesinden nslookup çektirdiğinizde ns olarak sizin statik ip'niz çıkıyor mu?
Sisteminizin önünde ISA,Fortigate tarzı firewall varmı varsa 53 portu açık mı ?

Artı olarak içerdeki dns serverınızda oluşturduğunuz Recordları gösteren bir screenshot koyabilirseniz daha rahat yardımcı olabilirim.Kolay gelsin


 

 
Gönderildi : 05/06/2009 21:07

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

ns kaydı 24-48 saat aralığında güncellenebiliyor. Siz ne zaman güncellediniz?

 
Gönderildi : 05/06/2009 23:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim...ping i dışarıdan atuyorum ulaşamıyotum ns1.makinem.com  olarak atuyorum dışarıdan yanıt alamıyorum  ip mi dışarıdan pinglediğimde yanıt alabiliyorum  whois sitelerinden sadece ns kayıtlarımı sorguladığımda server bulunamadı cevabını alıyorum  ama ip mi whois te sorguladığımda server kayıtlarını alabiliyorum serverımdan (içeriden) ping attığımda yanıt alıyorum.

 
Gönderildi : 05/06/2009 23:31

(@MelihYAMAN)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Dns recordlarının resmini koyarsan daha rahat çözebiliriz sorununu..

 
Gönderildi : 06/06/2009 16:37

Paylaş: