Forum

Active Directory ku...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory kurarken neden .com şeklinde isim verilir ?

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
615 Görüntüleme
(@Acemi)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;


Bu konulara yeni yeni giriş yapıyorum. Bir çok kitap ve makale okudum ama Active Directory kurarken neden PDC olarak .com şeklinde isim verildiğini anlayamadım. (mesela sirketim.com gibi)


Bu şekilde isim verilirse, şirketin ticari web sitesini de mi host ediyoruz ? Yada web sitesi ile herhangi bir ilgisi yok mu ? ilgisi yoksa, neden domain adı olarak .com tercih ediliyor. Bunu tam olarak anlayamadım.


İkincisi, hadi .com şeklinde isim verdim, sirketim.com isimli PDC oluşturdum. Başka bir şehirde de ek bir domain daha var, onu da izmir.sirketim.com şeklinde isimlendirdim diyelim. Bu iki domain arasında mutlaka özel WAN hattı olmak zorunda değil mi ? Normal internet bağlantısı ile bu şekilde bir bağlantı kurulabilir mi ?


Aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/05/2009 12:17

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Daha önce bu konular sıklıkla konuşuldu lütfen arama yaparak öncelikli olarak o mesajları okuyunuz ve sonrasında aklınıza takılan bir soru olursa bu mesaj altından yöneltiniz.


Anlayışınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/05/2009 12:35

(@Acemi)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hatırlattığınız için teşekkür ederim... Buraya sormadan önce zaten arama yaparak 100'den fazla forum mesajını okumuştum... Demek ki düzgün arayamamışım...

 
Gönderildi : 25/05/2009 12:53

(@selimatmaca)
Gönderiler: 242
Reputable Member
 

Yanlis anlasilmak istemem ama arkadaslar sorularini sorarken belki bir link belki bir tavsiye alirim dusuncesiyle yaziyorlar. Sadece arastirin yazacaksak, bu forumun pek bir islevi olmadigina ve bu tür cevaplarin yazilmaktansa hic yazilmamasi taraftariyim. Ayrica cozumparkin en kaliteli bilgi paylasim ortami olduguna inaniyorum fakat en azindan su su makaleyi inceleyin yazabiliriz.

Ornek olsun diye yaziyorum:

Bizim sirketteki active directory    ornek.local   ve disaridan satin aldigimiz domain ise   ornek.com

Yani active directorye .com gibi bir isim vermek zorunda degilsiniz, ama disaridan aldiginiz .com   .net gibi bir adres olur. 

Explorera  ornek.com yazan kisiler sizin disaridaki ip adresinize yonlendirilirler ve routeriniza gelirler, Routerda sizin hangi porta ulasmak istediginize bakar  (80. port mesela web servera yonlendirilir veya 21. port ftp serveriniza yonlendirilir)

Eger 2 farkli lokasyondaysa kullanicilariniz ve ayni domaine gireceklese Virtual Private Network yoluyla veya Leased Line ile ayni networke girmeleri saglanabilir. 

 
Gönderildi : 26/05/2009 03:57

(@Acemi)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabar,


Cevabınız için teşekkür ederim. Bende size katılıyorum. Ben zaten soru olarak yazmadan önce forum'da arama yaptım ama bu konuyu anlatan herhangi bir mesaj bulamadım. O sebeple sordum. Yoksa boşu boşuna neden post açayım ?


Tekrar teşekkürler.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 26/05/2009 12:27

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. Acemi,


Size verilen yanıtlarda sorduğunuz sorulara daha hızlı yanıtları nasıl alabileceğinizle ilgili olarak öğütler verildiğini görmektesiniz. Eğer sorunuza istinaden arama alanına sadece ".local neden"  veya sadece "local" yazmış olsaydınız : http://www.cozumpark.com/forums/thread/95085.aspx  bu sorunun cevabına sizde daha hızlı ulaşabildiğinizi görebilirdiniz.


Burada sizi arama yapmaya gönderen sorumlu arkadaşım bu yanıtı verirken bu konu ile ilgili sorunun cevabını arama yaparak önce portal üzerinde varlığını kontrol ediyor eğer varsa size bu yanıtı veriyor yoksa sorunuza cevap veriyor. Eğer bu kontrolleri yapmazsa portal üzerinde aynı soru ve cevabı birkaç kez sorulduğu ve gerçekten cevap bekleyen arkadaşların daha geç cevap almasına neden olduğunuzu da unutmamalısınız.


Biliyorsunuz ki burada sorularınızı cevaplamaya çalışan ve size bir yol haritası çizen arkadaşlarımın tamamı bu işi gönüllü olarak yapmaktadır. Lütfen bu durumu bu şekilde değerlendirerek tekrar düşününüz.


Saygılar

 
Gönderildi : 26/05/2009 17:06

(@Acemi)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


İnanın forum üzerinde defalarca arama yaptım, ama hepsinde ".com" , "AD .com", "Active Directory isimlendirme" , "AD isimlendirme" ,"Active Directory .COM", "ADDS local", "AD local" vb. gibi cümlelerle defalarca aradım. Bulamadım ki o yüzden sordum. Konu tekrarı olmamasını bende isterim tabi, ama aradığım konuyu bulamayınca yine mi sormayım ?


Konuya ilk cevap yazan arkadaş bana sizin yaptığınız gibi örnek olarak bir link verse, zaten mesele yok.


Anlaşıldığı üzere forum daha çok bu işi bilenlere ve onların yaşadığı sorunlara yönelik. Makaleler bile oldukça teknik kalıyor. Yeni başlayan birisi foruma girdiğinde "Acaba bunlar da ne ? " diye düşünmeden edemiyor. Bu forumu ve/veya makaleleri takip etmek için illa ki BilgeAdam'dan Netron'dan vs. vs. gibi kurumlardan mezun olmak gerekmemeli. Bu işe yeni başlayan ve kurslara gidip de eğitim alma imkanı olmayan insanlarda düşünülmeli. Bilenler zaten yazılması gereken şekilde yazıp hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilirler ama konuya oldukça yabancı ama öğrenmeye hevesli birisi , internette sayısız ve kalitesiz forum arasında böyle kaliteli ve öğrenmek için ideal bir ortam bulmuşken, hele ki sayısız profesyonel gönüllü olarak sorulara cevap veriyorken, ne idüğü belirsiz sitelerden belli belirsiz şeyler mi öğrensin ?


Amacım kimseyi kötülemek değil, yanlış anlaşılmak istemem, sadece nacizane görüşlerimi söyledim.


Yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 26/05/2009 17:34

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Sn. Acemi,


Sizinde ifade ettiğiniz gibi portal aslında bir sekment üst gruba hitap etmektedir. Zaten bu şekilde de olması gerekmektedir. Ve tabiki yeni başlayan veya bu konuda ilerlemek isteyenleri portalımızdan uzak tutmak istemiyoruz aksine bu konularda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak belirli bir sekmentin üstünde olmayan kullanıcılarımıza konuyu anlatabilmek için çok daha geri konulardan anlatmak gerektiğinden burada bu imkanı bulmak ne kadar zor olacağını bilmelisiniz.


Birazda kullanıcıların kişisel çabaları burada fark göstermelidir. Bende saydığınız kurumlarda eğitim almış bir birey değilim bu bilgi ve birikim tamamen kişisel çabalarım ve araştırmalarım ile oluşmuştur. Yani kısaca eğitimsiz bu konuların anlaşılamayacağı gibi kişisel çabasızda bir noktaya gelmenizde size ve sizin nezlinizde diğer kullanıcılarada fayda getirmeyecektir.


Bu konuşmalarımız size soru sormamanız için yapılan bir konuşma olmadığını durumun nasıl olduğunu göstermek içindir. Lütfen soru sormaktan asla çekinmeyin ve mutlaka aklınıza takılan konularda soru sorunuz.


Saygılar

 
Gönderildi : 26/05/2009 18:09

(@selimatmaca)
Gönderiler: 242
Reputable Member
 

Acemi arkadasimizin sorularinin belli bir seviyenin altinda oldugu
düsüncesi dogru degildir. Bildigimiz hersey zaten, öyle tabi ediyorsak
eger, seviyemizin altinda kalir. Arkadas cd-rom nedir demiyor zaten.
Ben forumda "Soru sormadan once arastirin" yazilmasindan hic haz
etmiyorum arkadaslar. En azindan bir tavsiye, link... Zaten arkadaslarimizin buyuk cogunlugu cok zaman
su linke bakabilirsiniz diyor en azindan, hepsinden Allah razi olsun.

 

Bende hic bir yerden setifika almadim... ama hepsi kendi cabam tabiiki degil, bu yolda bana yol gösteren hic mi olmadi. Basit sorularima sabirla cevap verenler hic mi olmadi.  Bin tane forumdan beni tanimayanlardan pespese aldigim cevaplar...

Ama sizi kutlarim hepsi kendi cabaniz ise hakikaten 🙂 Süpersiniz

Ayrica acemi arkadasimizin buraya post gondermeside bir kisisel caba degil de nedir. Adam bir soru sordu, bin nasihat aldi 🙂

 

 

 

 

 
Gönderildi : 27/05/2009 03:27

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Sn. Selim Atmaca,


Gereksiz yere tartışma ortamı açmanın anlamı veya bizlere bir faydası yok.


Anlayışınız için teşekkürler.


Saygılar

 
Gönderildi : 27/05/2009 05:27

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Değerli üyelerimiz,

Görüşleriniz, fikirleriniz bizler için çok önemli ve emin olun hepsini değerlendirip kendi aramızda yorumluyoruz.

Cevabı daha önce verilmiş ve çözüme kavuşmuş sorular için arama yapmaya yönlendirilmenizde iki temel amaç var.

- Aynı cevabı almak için bir kaç saat beklemek yerine sonuca daha hızlı ulaşabilmenizi sağlamak.

- Soruyu cevaplamak için bizim tarafta harcanacak zamanı başka sorular için kullanmak. Biliyorsunuz zaman çok değerli.

Bu doğrultuda arama yapma alışkanlığını aşılamak istiyoruz çünkü forum üzerinde inanılmaz bir bilgi havuzu oluşmuş ve aslında bir çok sorunun cevabı zaten verilmiş durumda. Bu nedenle cevabı bilinen sorular için (cevabın nerede ve hangi linkte olduğunu bilsek dahi) arama bölümünü öneriyoruz. Bu sizlerin işini zorlaştırmak için değil aksine kolaylaştırmak için düşünüldü ve en önemlisi bu tip postları sizden sonra okuyan diğer üyelerimize örnek olması amaçlandı. Yoksa portalımızda 10'larca makale/video hazırlamış, forum bölümlerinde
1000'lerce soru cevaplamış arkadaşlarımız var. Bu çalışmaların yanında
küçük bir link paylaşmak bizler için hiç problem değil, keyif duyarız 🙂

Ayrıca üyemiz arama yaptığını ama sonuca ulaşamadığını yazdığında bizler yine ilgili linkleri yada yöntemleri zaten paylaşıyoruz.

Konuyu bu şekilde noktalayalım.

İyi çalışmalar dilerim.

 

 

 
Gönderildi : 01/06/2009 17:23

Paylaş: