Forum

Vistada başka bir b...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vistada başka bir bilgisayara bağlanmak, klasör paylaştırmak ve faks gönderip alabilmek

15 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
783 Görüntüleme
(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. Formunuza bir arkadaşımın tavsiyesi ile kayıt oldum. Sorunlarıma burada çözüm bulabileceğimi düşündüm.


 1- Arkadaşım bana kendi IP adresini verdi. Ben bu bana verdiği IP adresini kullanarak kendi evimdeki bilgisayardan nasıl bağlantı kurarım?


(Not: Ben Windows Vista Ultimate SP1 arkadaşım Windows XP Media Center kullanıyor. Bilgisayarlar kablo ile değil mevcut ADSL hattı ile bağlanacak.)


2- Masaüstünde bir boş klasör açtıım. Karşı bilgisayarın da masaüstünde bir boş klasör açtım. Şimdi istiyoruz ki kendi evimden açtığım boş klasöre herhangi birdosya koyayım karşı bilgisayarın masa üstünde açtığım boş klasöre gitsin.


 (Not: Ben Windows Vista Ultimate SP1 arkadaşım Windows XP Media Center kullanıyor ayrıca bilgisayarlar birbirine kablo ile bağlı değil. Normal internet [ADSL] bağlantımızı kullanarak yapacağız.)


3- Windows Vista bilgisayarımdan ADSL hattımla faks alıp gönderebilmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

 
Gönderildi : 16/04/2009 00:47

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

  1. Aarkadaşınızın verdiği IP adresi tam olarak nedir? Yani arkadaşınız ile aynı lokasyonda mıısnız yoksa farklı yerlerdemisiniz?
  2. Anladığım kadarıyla uzak bağlantı yaparak dosya paylaşmak istiyorsunuz? 
  3. PC nizde Fax/Modem cihazı mevcut mu?
 
Gönderildi : 16/04/2009 11:43

(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sorularınıza yanıtlar:


1- Arkadaşımın bana verdiği IP adresi IP sorgulayan bir siteden edindiği kendine ait IP adresi. Arkadaşımla aynı apartman veya karşı apartmanda değiliz. Dolayısıyla kablo çekemiyoruz. Evlerimizin birbirine uzaklığı en fazla 1.5 KM.


2- İkimiz de mevcut ADSL bağlantımızı kullanarak masaüstlerimizde açtığımız "paylaşım" adındaki klasörlere dosya bırakmak istiyoruz. Şöyle anlatayım durumu size: Dün (15.04.2009 Perşembe) arkadaşıma gittim. Benden bir program istemişti. Dedi ki; "Hiç sen buraya kadar gelmekle uğraşma. Masaüstlerimize bir klasör açalım sen dosyayı oraya bırak ben de burdan alayım. Aynı MSN'deki paylaşım klasörleri gibi." Ben de dedim ki MSN üzerinden yapalım. Ama MSN üzerinden aktarım bildiğiniz gibi yavaş oluyor. Benim Masaüstümde şimdi "paylaşım" adı altında boş bir klasör var. Tabii arkadaşım için de aynı şey geçerli. Yalnız farklı olan şeyler şu: 1- Evlerimiz birbirimize çok uzak dolayısıyla kablo bağlantısı kuramıyoruz. 2-Ben Windows Vista Ultimate arkadaşım ise Windows XP Media Center kullanıyor. Sonuç olarak ben burdaki masaüstümde bulunan paylaşım klasörüne dosyayı bırakacam. O da karşı taraftan aynı anda paylaşım klasöründen alacak. Konuyla ilgili resime aşağıdan ulaşabilirsiniz.



3- PC'mde Fax-Modem cihazı var mı diye sormuşsunuz. Bununla ilgili olarak bilgisayarımdan iki adet görüntü alıp ImageShack'a koydum ama buraya koyamadım. Onun yerine linklerini aşağıda veriyorum oradan ulaşabilirsiniz.


 ve

 
Gönderildi : 17/04/2009 00:04

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Uzak masaüstünü radmin,teamviewer tarzı programlarla halledebilrsiniz.Teamviewerı buradan indirip 2 bilgisayarada kurunca bağlanılmak istenen ID ve paswordünü girin bağlantı sağlarsınız.


Bilgisayarınızda gördüğüm kadarıyla fax, modem yok.Eğer fax modem kartı takarsanız fax servisini kullanıp fax olayınıda aşabilrsiniz.

 
Gönderildi : 17/04/2009 03:11

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Arkadaşınızla bir dosya paylaşmak istiyorsunuz ama bu Remoute olmasın diyorsanız her ikinizde modemlerinizden TCP&UTP 135 / TCP&UTP  139 / TCP&UTP 445 portlarını bilgisayarınıza yönlendirin. Daha sonra Başlat - Çalıştır - \\Dış IP yazdığınızda karşıma kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecektir. Kullanıcı adı ve şifreyi doğru girdikten sonra arkadaşınızın PC sinde paylaştırılmış olan klasöre ulaşabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 17/04/2009 12:05

(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sadece iki bilgisayara da kurmam yeterli oluyor mu? Yoksa modem üzerinden ikimiz de başka ayarlar yapmak zorunda mıyız?

 
Gönderildi : 17/04/2009 16:33

(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bu port ayarlarını modemin veya Windows'un neresinden yapıyoruz?


Başlat - Çalıştır bölümünde Dış IP yazdığınız yer arkadaşımın IP'sini yazacağım değil mi?


(Not: Bu kadar detaylı soruyorum yanlış anlaşılmasın bu konularda hiç bir bilgim yok da. İlk defa Windows'un bu kadar derinine iniyorum.)

 
Gönderildi : 17/04/2009 16:37

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Modeminiz markası nedir?

 
Gönderildi : 17/04/2009 16:38

(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Onu yazmayı unutmuşum işte.


Modemimin markası Airties RT-102 ADSL 2+ Combo Modem

 
Gönderildi : 17/04/2009 17:27

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

[img] [/img]

Bağlanmak içinde daha öncede dediğim gibi Başlat -Çalıştır - \\Arkadaşınızın IP si yazılacak ama sizin paylaşılan klasöre ulaşmanız için Modemden yönlendirme arkadaşınızın tarafında yapılmalı. Sizin tarafınızda yapılan yönlendirmeler sizi bağlar yani arkadaşınız Başlat-Çalıştır - \\Sizin IP niz şeklinde sizin paylaşıma açtığınız klasöre erişir.

 
Gönderildi : 17/04/2009 17:53

(@onur_cikit)
Gönderiler: 185
Reputable Member
 

Güzel bilgi teşekkürler hocam.

 
Gönderildi : 17/04/2009 21:42

(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Ben kendi ayarlarımı yaptım sayenizde. Gösterdiğiniz ayar dışında başka bir ayar yapılması gerekli midir? Yoksa bu ayarlar yapıldıktan hemen sonra arkadaşım bana bağlanabilir mi?


Bir de masaüstündeki herhangi bir klasörü nasıl paylaşıma açarım? Hayır ben yaptım da acaba bir eksik veya yanlış var mı diye merak ettim.


Windows Vista Ultimate için detaylı anlatırsanız çok sevineceğim. (Biliyorum fazla oldum ama kusuruma bakmayın. Dediğim gibi bu işlere ilk kez girişiyorum ve yanlış yapmak istemiyorum.)

 
Gönderildi : 17/04/2009 23:35

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Ayarları yaptıysanız belirtilen şekilde bağlanmayı bir detebilrsiniz.Ayrıca vista ile alakalı dosya paylaşımı için http://www.cozumpark.com/blogs/vists/archive/2008/03/27/windows-vista-dosya-ve-yaz-c-payla-m.aspx  bu makaleyi okumanızı tavsiye ederim.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 19/04/2009 03:06

(@serkankersu)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam çok teşekkür ederim. Saynizde hiç beceremediğim bir şeyi de öğrenmiş oldum. Size minnetarım.

 
Gönderildi : 19/04/2009 13:39

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Geri bildirim için teşekkürler  Serkan KERSU; 

Portalımız üzerinde daha farklı alanlardada araştırmalar yaparak bilginin sınırı olmadığını göreceksiniz.

 
Gönderildi : 19/04/2009 13:51

Paylaş: