Forum

Ghost İmaj Geri alı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ghost İmaj Geri alılabilirmi

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
499 Görüntüleme
(@ErkutBolkan)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar yeni kurdum bir pcnin imajını D içine yedek almak isterken C komple imaj olarak d ye aktardım şimdi c ile d aynı bir kaç bilgi kayboldu bu imajı geri alma olasılığım var mı ?

 
Gönderildi : 13/11/2008 14:47

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,


Aldığınız imajı öteki sürücüye yazdırdığınızı belirtmişsiniz. Dosyalarınızı kurtarmak için data kurtarma yazılımlarını deneyebilirsiniz. Geri almak derken? Üzerine yazıldı artık geri almak gibi birşey snapshotını aldıysanız olabilir gibi görünüyor.

 
Gönderildi : 14/11/2008 00:35

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

D'nin yedeğini aldırsanız geri yükleyin yoksa zor format atıldıktan sonra veri kurtarmak kolay ama üstüne veri yazılınca olasılık yok denecek kadar az kalıyor.

 
Gönderildi : 14/11/2008 00:39

(@ErkutBolkan)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Daha önce formattan sonra getbackdata adlı program kullanmıştım gerçekten hızlı ve işe yarar bir program data kurtarmada ama bunu dünden beri ugraşıyorum çıkış yolları kapalı gibi.Üstüne veri yazıldı ancak 19 gb üzerine 4 gb veri yazıldı C içinde fazla bilgi yoktu.Ancak C direk üzerine attığı için aramalarda C nin geçmişini buluyor ayrıca arkadaşlar bir konuyuda belirtim yedek olsa zaten bu konu başlığı açılmaz 🙂

 
Gönderildi : 14/11/2008 14:23

(@cevdetciftci)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

ilk ghost denememde başıma geldi. cok önemli datalarım var diyosan profosyonel data kurtarmaya vericeksin oda üzerinde çalışılmış disk için 2 katı para alıyorlar belki 200 dolara anlaşabilirsin? başka türlü kurtarmak mümkün değil zaten şimdi kullandığın programlarda crackli falandır. cok gecmiş olsun

 
Gönderildi : 15/11/2008 02:47

(@ErkutBolkan)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar şu an heycan verici bir durum var 🙂 aklıma geldi bu konu başlı altınada yazmak istedim.Bu mesaj buraya attığımdan beri imajla sildiğim dosyaları kurtarmaya çalışıyorum notebook o günden beri kullanmadım.Her aklıma geldiğinde nasıl yaptım ben bunu diyerek olayı düşünmemeye çalışıyordum yıkıcı etki yaratan bir durum böyle saf bir şekilde dataların kaybolması.Veri kurtarma şirketleri ile temasa geçtim onlar bile %10 kurtarırız diyemediler.Ancak bugün araştırma yaparken belkide görüpte kurmaya tenezül etmeyeceginiz free bir program D içindeki datalarımı listeledi.ve tam olarak sonuçlanmasada ben C nin imajını D içine atmadan önceki var olan resim lere yani .jpg formatındaki datalarıma ulaştım ve 15 tanesini görüntüledim.Bu şu demek bir hdd üzerine başka bir imaj atsanız bile datalarınıza kavuşabilirsiniz ancak sadece .jpg formatına yöneldim ve bu dataları görüntüledim kesin sonucu iş tam bitince yazarım.Şimdi merak ediyorsunuz Program ismini yazıyorum."Pc Inspector File Recovery" İlk aramada sadece D içindeki c ile gelen dosyları sildiğim için onları ve bazı dosyaları buldu.Ancak kullanımı son derece kolay olan programın sol tarafında lost diye bir seçenek var.Bu seçekle tarama yapılınca ortalama  150 Dk sürüyor ve dataları cluster185858 gibi isimlendirip sıralıyor istediğiniz data üzerine sağ click yapıp save diyorsunuz %100 değil ama bu gibi durumlarda %50 bile yetiyor.Umarım faydalı olur.

 
Gönderildi : 27/11/2008 20:01

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Bu gibi durumlarda datanın hepsi olmasa bazen kısmi olarak datalara ulaşılabiliyor.Söylediğiniz programa ek olarak "easy recovery" "recovery my files" programlarıda iş görebilir.Umarım datanızda size gerekli olan şeyleri kurtarabilrisiniz.

 
Gönderildi : 27/11/2008 20:15

Paylaş: