Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

TEMP LOGIN

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@AhmetAkkaya)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

MERHABA. BENİM CLİENT LERİMDE TEMP LOGON SORUNU VAR REGEDİT TE .BAK UZANTISI YOK .OTURUMU KAPATIP TEKRAR AÇTIĞIMDA DÜZELİYOR. BUNUN SEBEBİ NEDİR ACABA? ÖZELLİKLE WİN7 MAKİNELERİMDE SIK SIK BU SORUN OLUŞUYOR ..

 
Gönderildi : 07/05/2016 23:39

(@FarukGUL)
Gönderiler: 83
Estimable Member
 

Merhaba, oturum sid ile alakalı olarak bir problem yaşanıyor olabilir. Bu problemi sık yaşadığınız bir makineyi pilot olarak seçip problem yaşayan kullanıcının profillerini kaldırın, özellikle (HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\ CurrentVersion\ProfileList) bu kayıt yolundan profilin kayıt girdilerini de silmeniz gerekiyor. İmkanınız varsa bu şekilde bir test yaparsanız faydası olabilir. Problem düzelirse diğer makinelere de aynı şekilde uygulanabilir.

 
Gönderildi : 08/05/2016 03:44

(@AhmetAkkaya)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

tesekkurler yardımınız için ..

 
Gönderildi : 31/05/2016 16:50

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Bugün karşılaştığımız bir sorunun çözümünü buradan paylaşmak istiyorum. Domain ortamında Windows 7 clientın logon olmasıyla birlikte, profil sıfırlanmıştı. Windows 7 işletim sisteminde user profili yenilendiği zaman temp user oluşturuyor. Bu durumda yapmamız gereken Restart etmek çare olmuyordu. Ancak kullanıcı eski dosylarını C:\Users altında eski profilinde görebiliyordu.

Çözüme ulaşmak için yapılacak işlemler,

  • Clientı local admin accountu ile açın.
  • Eski dosyaların ( belgelerim, desktop vs.) bulunduğu profil C:\Users\kullaniciadi.domainadi  ( Kullanıcı adı ve domain adı yapınıza göre değişmektedir) şeklinde görünmektedir.
  •  Profili F2 tuşu ile ismini C:\Users\kullaniciadi adı şekline getirin.
  • Regedit’e girin.
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList içerisinde sonunda “sid.bak” olan anahtarları silin.
  • Bilgisayarı restart edin ve kullanıcı ile logon olun.
  • Sorun giderilmiş olacaktır.

Keyifli çalışmalar.

http://www.ugurdemir.net/2010/08/profil-sifirlanma-sorunu-windows-7-profil-sifirlandi-you-have-been-logged-into-a-temporary-profile-windows-7/

 

 
Gönderildi : 11/07/2016 18:53

Paylaş: