Forum

Windows Dosya Payla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Dosya Paylaşımı İzin Ayarları

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
600 Görüntüleme
(@enescimen)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. 3 tane bilgisayar arasında bir harici hdd yi paylaşacağım. 3 bilgisayardan birine bağlı olacak hdd. Yalnız ağdaki bilgisayarlardan sadece 2 tanesi bu hdd yi görecek(erişebilecek). Bunun için windowsun normal klasör paylaşımından klasörü paylaştım ancak sadece o kullanıcıları ekleyemedim(sanırım windowsun dosya paylaşım özelliği ağdaki kullanıcıları ekleyemiyor). 3 bilgisayarı farklı bir etki alanına çektim ama bu da işe yaramadı ağdaki diğer bilgisayarlar bu etki alanında olmadığı halde paylaşılan diske erişebildiler.

Muhtemelen üç bilgisayarı aynı ev grubuna sokarsam sorun düzelir ama ev grubu yapamıyorum çünkü ağda başka bir ev grubu var ve o silinmeyince ben ayrıyetten bir grup kuramadım.

Yardımlarınızı bekliyorum nasıl bir yol izleyip sadece bu bilgisayarlar arasında paylaşım yapabilirim. Ek yazılım vb. bütün önerilere açığım.

Not: 3 makine de win 7

 
Gönderildi : 07/05/2016 19:28

(@FarukGUL)
Gönderiler: 83
Estimable Member
 

Merhaba, domain ortamı olmadığı için başka bir bilgisayarın kullanıcısını eklemeniz mümkün gözükmüyor.

Aklıma gelen 2 yöntem mevcut.

  1. si normal şekilde diski everyone paylaşmanız ve ardından windows firewalldan bilgisayarınızın 445 portunu istediğiniz bilgisayar dışındakilere kapatmanız.
  2. si daha güvenli, bilgisayarınızda bir standart kullanıcı açıp(kısıtlı olsun admin olmasın), bu kullanıcıyı istediğiniz paylaşıma istediğiniz erişim şekliyle tanımlayıp şifreli paylaşım yapmanız (bu kullanıcı ile diğer arkadaşınız bağlanacak), bu kullanıcı ayak altında dolşamasın, login ekranında bana çıkmasın diyosanız da 
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList yoluna 32 bitlik dword değeri ekleyebilirsin. Adı oluşturduğun user adı, değeri ise 0 olmalı. Belirmiş olduğum registry yolunda winlogon ve special account kısmı yok ise bu anahtarları elle oluşturmalısın.
 
Gönderildi : 08/05/2016 04:12

Paylaş: