Forum

Power User UAC kiml...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Power User UAC kimlik doğrulama

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
449 Görüntüleme
(@BatikanDogan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, 


Windows'un Professional/Enterprise versiyonlarında bulunan Power User hesabıyla (ve diğer Pro/Ent hesaplarıyla) oturum açtığımda UAC kimlik doğrulama ekranında kendi Power User hesabımın kimlik doğrulamasını tekrardan yapmam gerekiyor. Network Configuration Operators grubuyla da denedim onda da ağ bağlantısının TCP/IP ayarlarını değiştirmeye çalıştığımda yine kimlik doğrulaması yapmamı istiyor. Administrator seviyesinin altındaki hesaplarda Windows neden tekrar kimlik doğrulaması istiyor anlayamadım.


Bu resimde en basiti kendi hesabımın yetkisiyle görev yöneticisini açmak istiyorum fakat yeniden parolamı girmek zorundayım:


UAC authentication


 


Local Security Policy'de "User Account Control: Behaviour of the elevation prompt for administrators in Admin Approval Mode" değeri varsayılan değer olan "Prompt for consent for non Windows binaries", "UAC: Behaviour of the elevation prompt for standard users" değeri de "Prompt for credentials on the secure desktop" olarak ayarlı. Standadart kullanıcıların davranışını "Automatically deny elevation request" veya "Promt for credentials" olarak değiştirdiğimde Power User hesabı da etkileniyor. Windows, Administrator seviyesinin altındaki bütün hesapları standard user olarak kabul ediyor.


Bu soruyu ilk başta Windows Answers forumlarında sordum. Ordaki kişi bana bu konu hakkındaki bilgiyi TechNet forumlarında bulabilirsin dedi. Benimde aklıma burası geldi. O konu da burda:


http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_tp-security/windows-power-user-account-uac-authentication/3bd5c79c-a2d6-40b3-99ff-53b3bd4f0f7f


Yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 29/11/2014 03:16

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Merhabalar, Kullandığınız hesapta Denetim Masası --> Kullanıcı Hesaplarının içinden "Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarları" sayfasını açıp uyarı ayarını "Hiçbir Zaman Uyarma" sekmesine getirip deneyebilir misini? Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.

 
Gönderildi : 02/12/2014 18:33

Paylaş: