Forum

Batch File Sunucu Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Batch File Sunucu Yedekleme Sistemi ve Mail Döngüsü

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
551 Görüntüleme
(@cagataykiremitci)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yedekleme yapabilmek için bir bat dosyası yaptım fakat, yedekleme yaptığım sistemde iki adet .exe program çalışmakta bu programların çalıştığını kontrol edip eğer aktif değilse bu servisler errora düşüp hata maili atmasını istiyorum ve aldığım yedeklerin dizin kontrollerini yaptıktan sonrada hatalı veya eksik bir bulguya rastladığında aynı error ve mail döngüsünü yaratmak istiyorum.Error ve mail kısmını çözebilmiş değilim 🙁 Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.(Ayrıca iki farklı klasördeki dizinlerin doğruluğunu kontrol sırasındaki Y/N seçeneğini nasıl kaldırıp otomatik diğer dosyaya devam edebilirim.)

Şimdiden teşekkürler. 

 

 
Gönderildi : 17/09/2014 13:37

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Cobian Backup kullanın istediklerinizin hepsi var programda.

 
Gönderildi : 17/09/2014 20:28

(@cagataykiremitci)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Rafet  Bey,

 

İlginiz için çok teşekkür ederim fakat batch file ile bu projeyi yapmami istediler, harici bir program kullanamiycam.Bir çok döküman bulup inceledim kodlari, fakat toparlayamadiğim noktalar var gözüktüğü gibi, eğer en azindan destek alabileceğim daha detayli belki kaynaklar önerebilirseniz sevinirim.

 

Çok Teşekkürler 

 

 

 

 

  

 
Gönderildi : 17/09/2014 23:46

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Batch file ile yapmak zahmetli olur özellikle de mail göndermek v.s. eğer Script e izin verirlerse script yazdırıp yapmak daha mantıklı olur.


 Ben yine de işinize yarar düşüncesiyle batch file de exe nin çalışıp çalışmadığını aşağıdaki gibi kontrol ettirebilir ve işlem yaptırabilirsiniz.


@echo off
tasklist /FI "IMAGENAME eq notepad.exe" > nul
if ERRORLEVEL 1 goto calisti
:calisti
echo Program calisiyor
goto end
:END


 


Bununla birlikte taskkill /FI "IMAGENAME eq notepad.exe"  komutunu vererek exe ye kapatma sinyali gönderip kapanmasını sağlayabilirsiniz. Ben size yolu gösterdim umarım siz devam ettirip bitirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 18/09/2014 15:12

Paylaş: