Forum

client pc kapaliyke...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

client pc kapaliyken internet kesiliyor?

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
561 Görüntüleme
(@alimutlu)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

Sorun:  200-300 pc kullanicili bir sirkette. Mesela 1 departmanda 10 user var. 8 portlu switch takiyosun. HErkes internete ve diger yazilimlara erişiyor. Ne zaman herhangi pc kapansa , digerlerinin ag baglantisi sorun olusuyor. Herhangi bi user yada sunucuya ping atiyosun paket kaybi yasaniyor. Ta ki kapali pc yada pcleri acana dek bi sorun devam ediyor. Şirkette bazi departmanlarda oluyor. Hepsinde degil.

Yaptigim islemler: uyku modu iptal, ekran monitor ve ekran koruyucu iptal, ethernet karti guc ayarlarindan gucden tasarruf et kismi kapattim. 4 cesit switch denedim. Tplink, 3com, zxyle,vs..  ayrica forefront  kullaniliyor. 

 

 

Simdiden tesekkurler. 

 
Gönderildi : 26/11/2013 22:37

(@gokhancetin)
Gönderiler: 175
Estimable Member
 

Enterasan bir sorunmuş. Bu sorun her yerde mi yaşanıyor yoksa belli bir yerdemi? Herhangi bir yerde herhangi bir bilgisayar kapanınca mı bu sorun oluşuyor yoksa sadece bazi terminaller kapanınca mı oluyor.

Benim aklıma ilk gelen switchlerde bir problem olabilir.  Bir switch den çıkan kablo tekrar aynı switch e girmiş olabilir. Yönetilebilir Switchlerin biri yada daha fazlası modem yada diger terminal cihazlarla aynı ip yi almış olabilir. 2 yada daha fazla switch birbirine bağlıysa spanning tree denilen bir olay var. Onu kontrol edebilirsin.

 

 
Gönderildi : 27/11/2013 17:29

(@alimutlu)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bazi departmanlarda bu sorun var. 4 cesit basit switch taktim. 6 katli bir sirket. Bazi katlarda var bazilarinda yok. Herhangi 1 pc kapanirsa internet kesiliyor. Ayni switche 2 kablo gitmiyor kontrol ettim. Ayni ip degil manuelde verdim olmadi. Garip bi durum. Herhangi pc kapandigi anda ping attiginizdaki paketler ya yavasliyo yada paket zaman asimina ugruyo. 

 
Gönderildi : 27/11/2013 18:04

(@gokhancetin)
Gönderiler: 175
Estimable Member
 

Bahsetmiş olduğun basic switchler eger aynı switch e bağlı ise  o switch i kontrol et onda bir sıkıntı olabilir. Switchlerde firmware güncellemesi yapman gerekebilir.

Benim yaşadığım bir ağ problemini switch firmware güncellemesi yapınca düzelmişti .

 
Gönderildi : 28/11/2013 00:00

Paylaş: