Forum

WinXP administrator...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WinXP administrator login ekranı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Mrb arkadaşlar,

WinXP de sisteme login olurken kullanıcıların geldiği ekranda, administrator harici açılan kullanıcılar görünüyor.

O ekranda administrator un da görünmesini nasıl sağlayabilirim. Önceden ctrl+alt+del tuşlarına login ekranındayken 2 kere basınca

Kullanıcıadı ve şifre sorulan ekran çıkıyordu oraya kullanıcıadı ve şifreyi yazınca giriş yapabiliyorduk, şuanda SP3 yüklü ctrl+alt+del ile o ekran gelmiyor amadenetim masası->kullanıcı hesapları-> kullanıcı açma kapatma şeklini değiştirden açılış ekranını değiştirincede sürekli manuel giriş yapılan ekran gelliyor.

Benim için çözüm,

1-ya ctrl+alt+del e basınca login ekranı gelsin (sürekli login ekranı gelmesin bilgisayarı kullanacak diğer kullanıcıların kafasını karıştırmamak için onlar kullanıcı ismine tıklasın şifreyi yazsın girsin, bense ctrl+alt+del ile admin olarak login olabiliyim mesela)

2-yada kullanıcı giriş ekranında diğer kullanıcı isimleri ile beraber administrator da gelsin ordan sçim yapıp devam edebileyim.

Umarım anlatabilmişimdir, önerilerinizi bekliyorum

iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 26/08/2008 16:36

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Administrator login ekranında görünür kılmak için aşağıdaki adımları ilgili bilgisayarda uygulayıp sistemi yeniden başlattıktan sonra görünür duruma geçecektir.


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\
SpecialAccounts\UserList]
Bu anahtar dizini altında yeni bir Dword değeri oluşturup name kısmını "Administrator" olarak değiştirin. Dword değerini "1" yapınız.


Özet oalrak : Administrator REG_DWORD 0x00000001 (1) şeklinde görmeniz gerekiyor.

 
Gönderildi : 26/08/2008 16:44

(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Sorun çözüldü,

benden kaynaklanıyormuş, eğer bir kullanıcı ile login olduktan sonra oturumu kapatmadan tekral Windows+L ile login ekranına gelip orda

ctrl+alt+del tuşlarına basmaya çalışırsanız alternatif login ekranı gelmiyor. Tüm oturumları kapatıp, yada sistem ilk açılırken kullanıcı seçim ekranında ctrl+alt+del tuşlarına 2 kere basarsanız kullanıcı adı ve şifre girilebilecek ekran geliyor(benim için admin idi) istenilen kullanıcı ile giriş yapılabiliyor.

 

 

 
Gönderildi : 26/08/2008 16:59

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Geri bildirim için teşekkürler.

 
Gönderildi : 26/08/2008 17:28

Paylaş: