Forum

Windows 7 Regedit P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 Regedit Permission

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,714 Görüntüleme
(@ErhanYILDIRIM)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba.

Windows 7 Professional yüklü bir bilgisayarı domain grubuna aldıktan sonra "Admin" yetkisi tanıdığımız bir domain kullanıcısı ile oturum açtık. Lisanslı AutoCAD yazılımını yükledik ancak program açıldığında bazı hatalar verdi. Bunun sebebini araştırdığımda oturum açtığım kullanıcının "admin" yetkisinin olmadığı ve regedit'deki bazı klasörlere erişim izni olmadığını öğrendim.

Gerçekten de sağlamasını yaptığımda doğru çıktı. Bilgisayarın local admin hesabı ile AutoCAD programını kurdum ve program hatasız bir şekilde çalıştı. Bende bunun üzerine regedit ayarlarına girerek Local Users vb. klasörler için domain kullanıcıma tam yetki vermek istedim. İşlemi tamamladıktan sonra tekrar domain kullanıcım ile oturum açtığımda AutoCAD programı yine aynı hatayı verdiği gibi bu defa da explorer.exe ile çalışan tüm uygulamalar açılmamaya ve "Not such interface supported" diye bir hata mesajı vermeye başladı. Mesela en basitinden "Bilgisayarım" ikonuna çift tıklıyorum ve "Not such interface supported" hatası geliyor, pencere açılmıyor. Sanırım buraya ait izinleri uçurdum 🙂

Bu konuda sistem geri yükleme dışında yapabileceğim bir şey var mı? Local'deki Admin kullanıcısı dışındaki diğer tüm domain ve local userlar aynı dertten muzdarip, dolayısıyla elimde çalışan sadece Admin kullancısı var. İzinleri tekrar geri getirmek için ne yapabilirim?

Regedit ayarlarını default kısma döndürecek bir çözüm var mıdır?

Teşekkürler, saygılarımla.

 
Gönderildi : 03/07/2012 20:54

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

registry üzerinde değişiklik yapmadan yedek almadıysanız benim bildiğim kadarıyla geri dönüş yok.


autocad için registry değişiklik yetkisine de ben bugüne kadar ihtiyaç duymadım. kullanıcıları local admin yapmadan autocad yüklü directory üzerinde full yetki verirseniz derdiniz çözülür gibi geliyor.

 
Gönderildi : 04/07/2012 00:55

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

http://support.microsoft.com/kb/183887

denemedim fakat yukarıdaki makaleyi uygulayabilirmisin.bu arada kullanıcılara local admin yetkisi vererek problemi halledebilirsin. client bilgisayarda bilgisayara sağ tıkla yönet de yerel kullanıcılar ve gruplara gelin orada gruplarda administrator grubunu açarak o domain kullanıcısını o bilgisayar için admin yetkisi verebilirsiniz. belki ben yanlış anlamış olabilirim fakat domain admin yaptınız sanırım siz kullanıcıyı

 
Gönderildi : 04/07/2012 11:20

(@ErhanYILDIRIM)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Efe Bey, ne yazık ki registry yedeği almadan böyle bir işe kalkıştım. Geriye dönebileceğim bir yedeğim yok. Ancak AutoCAD programı için şöyle bir durum var, programın ribbon çubuğu çalışmıyor. Ancak local admin kullanıcısı ile açtığımda her şey yerli yerinde geliyor. Bu konuyu araştırınca ortaya çıktı admin yetki olayı.

 

Davut Bey, bahsettiğiniz makaleye bakacağım. Domain kullanıcıma admin yetkisi verdim derken aslında tam da sizin bahsettiğiniz şekliyle yapmıştım ancak olmadı. Eğer bir gelişme olursa buradan haber edeceğim, teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/07/2012 11:51

(@ErhanYILDIRIM)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba.

Olayı biraz manual yolla çözdüm. Local'deki Admin kullancısı ile Regedit'e girerek HKEY_CLASSES_ROOT altındaki CLSID kısmına domain kullanıcım için Full yetki verdim ve sorun çözüldü.

 Ancak halen AutoCAD programı domain kullanıcım için açılmıyor. Bu konuyu araştırmaya devam ediyorum, gelişmeleri tekrar paylaşırım.

 Saygılarımla.

 
Gönderildi : 04/07/2012 20:10

Paylaş: