Forum

Win7 paylaşım sorun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win7 paylaşım sorunu

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
387 Görüntüleme
(@alidundar)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,


domaine soktuğumuz win7'yi power user olarak kullandığımız zaman paylaşım verirken admin yetkisi istiyor, bu konuyla ilgili olarak yardım edebilir misiniz?


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 06/01/2011 13:04

(@dali_sen)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 

Power Users grubuna üyü bir kullanıcının başkalarının oluşturduğu klasör yada dosyaları paylaşıma aça yetkisi yok. Sadece kendi oluşturduğu klasör yada dosyaları paylaşıma açabilir. 

Ayrıca oturum açtığın Windows 7 makinesi için ağ konumuna göre dosya ve yazıcı paylaşımı açık mı onu da kontrol etmelisin çünkü Power Users  grubuna üye bir kullanıcının paylaşım ayarlarını değiştirme yetkisi de yok. Paylaşım açık değil ise kendi oluşturduğu (sahibi olduğu) dosya veya klasörleri de paylaşıma açamaz.

Admin olarak oturum açıp Ağ ve Paylaşım Merkezi'nden  Gelişmiş paylaşım ayarlarından paylaşımı ağ konumuna göre açabilirsin.

 
Gönderildi : 06/01/2011 13:44

(@alidundar)
Gönderiler: 85
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

GELİŞMİŞ PAYALŞIM YETKİLER HEP AÇIK AMA YİNE DOSYAYA PAYLAŞIM VERİRKEN ADMİN YETKİSİ İSTİYOR.

 
Gönderildi : 06/01/2011 16:07

(@farhadkarimov)
Gönderiler: 1031
Noble Member
 

Selam Aleykum!

Klasörün Owner`ni yoklarmısınız?Aşağıdakı resimde nasıl belirleneceği var.Ola bilsin ki, klasörün Owner`i Administrator ve diğer kullanıcılara da paylaşıma açmak için gerekli ayarları vermemişsiniz.

 

 

 
Gönderildi : 07/01/2011 11:52

(@ersenyesilyurt)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Arkadaşlar owner ile ilgili bir sıkıntı yok malesef ben çözümünü buldum ve sizinle paylaşayım istedim belki bir başkasınada yardımcı olabilirim


Windows Vista ile başlayan ve Windows 7 ile hala devam etmek te olan Microsoft sağolsun UAC diye birşey çıkardı bundan dolayı kullanıcı Power users grubunda olduğu zaman dosya paylaşımı yapamıyor.


UACye ulaşabilmek için


Başlat-Denetim Masası-Kullanıcı Hesapları-Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarının içerisine girmeniz gerekiyor ve burdaki ayarı en alt kademeye getirmeniz gerekiyor. Ama bu işlemleri makinedeki bir admin oturumunda yapmanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra makineyi restart edip denerseniz kullanıcı power usersda iken istediğiniz dosyayı istediğiniz kullanıcıya paylaşım açmış olursunuz.


Deneyip test ettim ve çalışıyor.


 

 
Gönderildi : 24/05/2011 18:56

Paylaş: