Forum

Windows 7'den Xp'ye...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7'den Xp'ye Geçiş

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
360 Görüntüleme
(@ErayErsever)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Windows 7 kullanıcısıyım. Fakat oynadığım online oyun kasma yaptığı için Win Xp'ye geçiş yapmak istedim. Windows 7 kurulurken benim hali hazırda bulunan ve bilgilerimin olduğu bölüme sistem dosyaları atmış. Haliyle Xp partititon bölümlendirme kısmına geldiğimde bu sefer sistemi bilgilerimin olduğu yerde gösteriyor. Yani c: olarak gösterdiği benim bilgilerimin olduğu bölüm. Diğer partitiona kurmak istesem bu sefer bana H: harfini verecek ki bu da baya bi sıkıntı. Yedek bir harddiskim de yok. Bu olay 500GB lik bir harddiskte meydana geldi 3 e bölünmüş haliyle.


Bunu normal haline nasıl dönüştürebilirim?


Şimdiden teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 25/07/2010 22:36

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Merhabalar tam olarak ne istediğinizi anlamadım xp ve 7 yi dual bootmu çalıştırmak istiyorsunız ? sürücü harfinin h olması ne gibi bir sıkıntı yaratıyor

 
Gönderildi : 26/07/2010 02:19

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Windows 7 sistem dosyalarını sizin belirlediğiniz partition'dan başka bir partitiona atmaz. Şuana kadar öyle bir şeyle karşılaşmadım. Sizin diskinizin Primary Partition olmama gibi bir durumu olmuş olabilir ki. O zaman sürücü harfleri değişir. Öncelikle Acronis Disk Director Boot edilebilir bir medya bulup. Sizin Windows'un kurulu olduğu partition'u Primary yapıp C sürücü harfini atayın. Sonra Windows XP kurun. Muhtemelen sorununuz çözülecektir. Saygılarımla.

 
Gönderildi : 26/07/2010 03:31

Paylaş: