Forum

Dosya paylaşım soru...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dosya paylaşım sorunu " svchost.exe -k netsvcs "

4 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
708 Görüntüleme
(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

" svchost.exe -k netsvcs " server servisi için gerekli olan netsvcs dosyası bir şekilde zarar gördüğü ya da silindiği için sistemim dosya paylaşımını kapatmış durumda. SFC ile tarama yaptırdım ama arkadaş bu dosyayı korumalı dosyalar içinde görmüyor. Servisleri düzeltmek için bir komut bilen var mı ?. Ya da sadece bir servis bileşenini yeniden yüklemeyi ?

 
Gönderildi : 20/06/2010 19:16

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Ya gerçekten çok ilginç oldu 🙂 nette aramadığım yer kalmadı servisleri tamir etme ya da yeniden yüklemeye ilişkin tek bir kaynak bulamadım. Tavsiyelerin hepsi sistem yedeğinden geri dönmekte ama buda tüm sistemi geri dönderecek, benim için hoş bir durum değil.

 
Gönderildi : 21/06/2010 02:12

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Bu gün bir site buldum, site Windows sistemler için servis lerin default registry ayarlarını veriyor, fakat fark ettim ki benim registyr ayarları ile alakalı bir sorunum yok, servisin bağlı olduğu " güvenlik hesapları yöneticisi " ve Sunucu SMB 1.xxx Sürücüsü" sistemden kalkmış gözüküyor.

 

Bu sürücüleri ve yönetici hizmetini nasıl geri getirebilirim ?

 
Gönderildi : 21/06/2010 21:30

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Sonunda servisleri kaldırıp yüklemek için gerekli komutu buldum " sc " adında ufak bir komut bu işi yapıyormuş, ha işe yaradımı yaramadı servisi kaldırıp yeniden kurdu ama sürücüler olmadığı için bir işe yaramadı.

Bu arada Sunucu adlı servis " LanmanServer " hizmeti olarak geçmekte ve nette gördüğüm kadarı ilede oldukca sık göçmekte. Sonuçta onaramadığım servis için en iyi repair yapmak olduğunu düşündüm ve Windows 7 nasıl repair yapılır onu araştırdım, sonucunda Windows 7 cd nizi takıp update olarak kurulum yapar iseniz aslında kurulum yapmıyor bir nevi repair uyguluyor, başarılımı sonuç verdi ? hayır vermedi, sistem artık düzgün çalışsada stabil çalışmıyor ve çok hantal durumda.

Sanırım en iyi rapir format olandır diyerek bu hafta tekrar sıfırdan kurulum yapacağım ve 6 ayı aşkın süredir kullandığım Windows sistemimdeki tüm ayarlara elvada diyeceğim.

 

 
Gönderildi : 22/06/2010 14:18

Paylaş: