Forum

Network map ler ve ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network map ler ve outlook lar kullanici adi ve sifre istiyor

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
488 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhaba,,

 

su son 2 gunden beri bu sorunu yasiyoruz,, Bilgisayarlar da her gun bu sorun cikiyor,,,Outlook ve network maplar kullanici adi ve sifre istiyor,bilgileri girdigimizde sorunsuz calisiyor fakat bilgisayarlar sonraki gun yeniden acildiginda yine kullanici adi ve sifre istiyor,acaba virus mu bulasti oyle tahmin ediyorum,

simdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin,,

 
Gönderildi : 06/06/2010 11:38

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Merhaba,

Kullanıcı hesaplarınız kilitleniyormu? Yoksa sadece şifre girmeniz yeterli oluyormu?

 
Gönderildi : 06/06/2010 13:41

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Clientlar domaine join edilmiş durumdalarmıdır? Outllok profillerini silip yeniden yapılandıra yoluna gidebilirsiniz. Lakin Uğur Hocamında belir^ttiği gibi account lock oluyorsa outllok şifre sormay eylemleri gösteriyor, map passwordü de bu neenle istiyor olabilir. Account lock oluyorsa audit policyi aktif edin, account neden lock oluyor inceleyin.

Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 08/06/2010 03:50

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

sifreyi girince yine normal halina donuyor fakat bu dongu kendini tekrarliyor gun icinde veyatta bilgisayari yeniden baslatinca,,calisma ortaminda domain yok,,80 pc var bu sorun ilk baslarda bir iki makinada cikiyordu fakat gun gectikce cogalmaya basladi,ve benim icin buyuk sorun oluyor.yardimci olabilirseniz memnun olurum

 
Gönderildi : 12/06/2010 21:03

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Domain ortamınız yoksa net use kullanabilirsiniz. Detayları http://www.cozumpark.com/forums/post/162375.aspx  burada belirmiştim. Ama 80 kullanıcı olan bir ortama DC gerekli ki , merkezi yönetim açısından size de kolaylık sağlar.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 13/06/2010 04:02

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Bu sorun workgroup ta calistigimiz icin ortaya cikmadi,,,ek olarak domain kuramiyoruz cunlu 50 ye yakin lptop var bunlar kisisel olarakta kullaniliyor aksam mesaiden sonra kendi evlerinde kullaniyorlar kullanicilar dogal olarakta hepsi internet kullaniyor ve ip leri change yapmak zorundalar bunuda kimse onaylamadi elimizden birsey gelmedi,,,konumuza donuyorum 2 yildir sorunsuz calisiyordu boyle bir sikinti yoktu outlookta ve servere yapilan network maplerde fakat dedigim gibi su son 1 haftadir bu sorun ortaya cikti,,sizce virus olabilir mi aklima bundan baska birsey gelmiyor,,,sistemde bir adet windows storage server 2008 bulunmaktadir bunda domain vardir fakat domaini ntfs izinleri icin kullaniyoruz baska bir amaci yok...net use kullanmak cozum getirmiyecek cunku normal olarak network map tamam arada sirada olabilir sifre sorabilir cunku workgroup ortaminda calisiliyor bunun icin kullanilabilir net use,,fakat benim sorunum cok farkli bununla ilgisi yok...Outlook ve network maplar dedigim gibi su son 1 haftadir sik sik sifre sormaya basladi,,sifreyi girdigimizde sorun ortadan kalkiyor ve calismaya devam edebiliyor kullanicilar: benim sorunum bu daha once boyle birsey yoktu ne olduda boyle sorun cikti anlamis degilim,,virus aklima geliyor baskada bir tahminim yok,,yardimlarinizi bekliyorum lutfen..


 Iyi gunler,,,

 
Gönderildi : 13/06/2010 18:53

(@alibirinci)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Bir bat dosyası hazırlasanız. kullanıcının bağlangıcına bu dosyayı koysanız. içindede kullanıcı adı ve şifresiyle mapleme yaparsanız sorunuz çözümlenmiş olur.

 

sunucu tarafında kullanıcıların şifrelerinin expired zamanını kontrol ediniz. 80 kişilik bir workgroup işiniz zor. 

 

şimdiden kolay gelsin.. 

 
Gönderildi : 13/06/2010 23:24

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Selam, bu problem sonradan oluştu diyorsanız, virus taraması tabi ki yapmalısınız. Bu tip problemler için combofix' i önereceğim. Ayrıca start-run-msconfig yazarak başlangıçta sizin bilginiz dışı bir hizmet devreye giriyorsa bunları kaldırın. Ayrıca şöyle bir durum olabilir, yine herkesin bilgisi dışınad bir scheduled task devreye giriyor ve network bağlantılarınızı uçuruyordur. Bu durum virüsten vb. durumlardan kaynaklanır. Bu sebeple zamanlanmış görevlerinizi de kontrol etmenizi önereceğim. net use komutunu startup ' a koyarak ( Uğur' un güzel bir fikriydi.) başlangıçta maplerin devreye girmesini sağlayabilirsiniz. Ama outlookda da aynı durum söz konusu ise ve ortamda switch varsa donanımsal bir sıkıntı da olabilir.

 
Gönderildi : 13/06/2010 23:27

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Tesekkur ederim ilginiz icin suan sorunsuz calisiyor.


 


Iyi gunler

 
Gönderildi : 19/06/2010 16:27

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Rica ederiz. Geçmiş olsun.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 20/06/2010 21:06

Paylaş: