Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

time_wait

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,842 Görüntüleme
(@ismailalkurt)
Gönderiler: 176
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba cmd ye netstat -na yazdığımda time_wait ler çıkıyor.Bınlar nedir bilginiz varmıacaba.


bunları fixlememiçin ne yapmam gerekiyor.

 
Gönderildi : 23/02/2010 15:03

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

If the words "TIME-WAIT" appear, the port is configured properly but it is not receiving data. In the case of ports 514 or 18184 (used to establish communications between the Security Reporting Center firewall product and the firewall itself), it means the firewall is not sending data to the port.


Böyle bir yazı buldum. Saygılar.

 
Gönderildi : 24/02/2010 01:17

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

 



Windows Server 2003 SP1'deki TCP/IP, akıllı TCP bağlantı noktası ayırma algoritması uygular. Uygulama kullanılabilen bir TCP bağlantı noktası istediğinde, TCP/IP öncelikle TIME WAIT durumundaki bir bağlantıya karşılık gelmeyen kullanılabilir bir bağlantı noktası arar. Böyle bir bağlantı noktası bulunamazsa, kullanılabilen herhangi bir bağlantı noktasını alır.


Bu değişiklik neden önemlidir? Hangi tehdit unsurlarını azaltır?


TCP eşi bir TCP bağlantısı sonlandırma işlemi başlattığında ve bağlantı sonlandırma tamamlandığında, TCP bağlantısı TIME WAIT durumuna girer. TIME WAIT durumuna erişildiğinde, TCP, aynı yuva adresleri kümesiyle bağlantı oluşturabilmek için kesimin en fazla etkin kalma süresinin (MSL) iki katı beklemelidir. Yuva adresleri kümesi, kaynak ve hedef IP adresleri ile kaynak ve hedef TCP bağlantı noktalarının birleşiminden oluşur. MSL, bir TCP kesiminin ağlar arasında bulunabileceği en uzun süredir ve önerilen değeri 120 saniyedir. Bu gecikme, yeni bağlantının aynı yuva adresleri kümesini kullanan TCP kesimleriyle eski bağlantının çoğaltılan TCP kesimlerinin karışmasını engeller.


TIME WAIT durumundaki bağlantıya ilişkin TCP bağlantı noktasının kullanılabilir olduğu kabul edilir ve bir uygulamanın kullanımına atanabilir. Bu durum aşağıdaki olaylar dizisine yol açabilir:




  1. Uygulama kullanılabilen bir TCP bağlantı noktası ister.

  2. TCP/IP uygulama yuvasının kullanımı için bir TCP bağlantı noktası atar.

  3. Uygulama belirli bir hedef IP adresiyle yuva açmaya çalışır.

  4. Uygulama TCP bağlantısı kurar ve verileri gönderir.

  5. Uygulama TCP bağlantısını sonlandırır.

  6. TCP/IP, uygulamanın TCP bağlantısını 2*MSL süresi geçinceye kadar TIME WAIT durumunda bırakır.

  7. Aynı uygulama başka bir kullanabilen TCP bağlantı noktası ister.

  8. TCP/IP uygulama yuvasının kullanımı için bir TCP bağlantı noktası atar. Bağlantıya yönelik bağlantı noktası TIME WAIT durumunda olduğundan açık kabul edilir, istekte bulunan uygulamaya atanacak bir sonraki bağlantı noktası olarak seçilebilir. TCP/IP tarafından aynı TCP bağlantı noktası numarasının atandığını varsayalım.

  9. Uygulama aynı hedef IP adresiyle yuva açmaya çalışır.

  10. Bağlantı TIME WAIT durumundaki bağlantıyla aynı yuva adresleri kümesini kullandığından TCP/IP uygulamaya bir hata gönderir

İlgili makaleden alıntıdır.


http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc759700(WS.10).aspx


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 24/02/2010 03:14

Paylaş: