Forum

Vista kullanıcısını...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vista kullanıcısının Domain hesabı silindi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
344 Görüntüleme
(@RusenTopcu)
Gönderiler: 189
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Domain ortamında Vista Business kullanan bir kullanıcımızın hesabı logoff logon olduktan sonra silindi.Masaüstü belgelerim v.s hersey gitti.PC formatlanmıs gibi tertemiz bir masaüstü geldi.Kullanıcının profili nasıl gitmis olabilir?yapılan islemler;kullanıcı sınırlı kullanıcı idi.denetim masası kullanıcı hesaplarında grup uyeligi guest olarak gözüküyor(buraya biz üye yapmadık).adminle oturum acıp program yuklemesi yapıldıktan sonra logoff-logon olundu kullancı hesabı ile giris yapıldıgında masaüstü tertemiz geldi.Datalar silinmismidir?Kurtarılabilirmi?Yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 13/01/2010 23:07

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Tahminim kullanıcının profilinde problem olduğu için vista temp profili ile sistemi açmış. Bunu komut satırında set komutunu yazdıktan sonra çıkan bilgilerde ki USERPROFILE bölümünün karşısında yazan kısımdan anlayabiliriz. Bu kısımda kullanıcı adı yazar. Eğer TEMP yazıyorsa kullanıcı profili bozulmuştur.

Sistemi yeniden başlattıktan sonra kullanıcı profil klasörünün ismini değiştirelim ve yeniden kullanıcı ile oturum açmayı deneyelim. Oturum açıldıktan sonra set komutu ile profili kontrol edelim. Eğer kullanıcı için yeni profil klasörü normal olarak oluşturulduysa ismini değiştirdiğiniz profil klasöründen kullanıcın dosyalarını yeni profiline taşıyabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 14/01/2010 01:20

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

kullanıcıadı.domain adi şeklinde farklı bir profil oluşturmuş olabilir. Users kısmını kontrol ettiniz mi?

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 15/01/2010 03:37

Paylaş: