Forum

Windows 7 svchost p...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 svchost problemi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
386 Görüntüleme
(@MustafaGULHAN)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Değerli arkadaşlar windows 7 kullanıyorum. fakat artık sıkılmaya basladım bazı problemler actı basıma svchost gibi. Svhchost.exe dosyası pek normal olmayan derecede işlemci kaynagı tüketiyor asıl sorun ise diske sürekli işlem yaptırıyor o duruma geldi ki 1 haftadır donanımsal olarak bios ekranında sonra Replace Disk uyarısı veriyor disk calısıyor ama yakında gidebilir. yani suphelerim bu durum harddisk imin bu işlemi yapmasndan sonra oldu. inanılmaz derecede işlem yaptırıyor diske öyle ki diskin ışığı hic sonmuyor catır catır kafa vurur gibi. bir çözüm bulamadım. yardımcı olursanız memnun kalırım.


kolay gelsin.

 
Gönderildi : 02/07/2009 15:18

(@EyupHAMAMCI)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Merhaba svchost dosyasının sistem kaynaklarını aşırı şekilde kullanmasına sisteminize bulaşan virusler neden olabilir.Sisteminzi virus ve trojen taramasından geciriniz.İyi calışmalar

 
Gönderildi : 02/07/2009 16:54

(@MustafaGULHAN)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

bu kaynak tuketme işlemi sistem acılılıyor ve 5 bazen 10 dk suruyor. daha sonra duruyor. belirli aralıklarla oluyor. sistemimde virus olmadıgı kanısındayım gerekli işlemleri uyguladım.

 
Gönderildi : 02/07/2009 22:53

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba;

wuauclt.exe sistemin update yapmasını saglayan exe dir ve ilk çalışma esnasında svchost içinde çalışır. update kaynaklı bir işlemci ve ram kullanımı olup olmadıgını örenmek için command promont ta iken tasklist /svc ile svchost içinde çalışan servisleri görebilir ve durumu analiz edebilirsiniz.

İyi günler.

 

 
Gönderildi : 02/07/2009 23:10

Paylaş: