Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Kamera Projesi Hk.

12 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
563 Görüntüleme
(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar.Eski analog sistemimizde 12 adet kadar çok iyide olmosa görüntü alabildiğimiz kamera mevcut.Toplamda 40 a yakın kamera olmasını planlıyoruz.Maliyet ve performans bakımından en iyisini olmasını isityorum.Firmalarla görüşme aşamasında şu an 2 firma mevcut.Birinin konfigirasyonunda toplamda 40 adet dunlop  ip 1.3 kamera mevcut diğer firmada ise 24 adet lg 1,3 ip kamera mevcut.Dunlop kamerayı çok araştırdım şu an demosunuda test ediyorum görüntüsü çok güzel ben çok beğendim.Diğer firmada maliyeti düşürmek adına 24 adet lg kamera ve elimizde çalışan analog kameralarıda kullanarak bir proje yapmak istiyor.Maliyeti ise lg nin biraz daha fazla kamera sayısı düşük olsa bile sizce tercihimi tüm kameraları değiştirerek dunlop yapmakmı yoksa eski analoglarla birlikte yeni ip lg kameralar mı ekletmek.Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

 
Gönderildi : 11/09/2014 12:02

(@MuharremAYDIN)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,

 

maaliyet konusunda bir Probleminiz yok ise, hepsini degistirmenizi önerim.  Zaten yazinda kendin bahsetmisin :

 (  Eski analog sistemimizde 12 adet kadar çok iyide olmosa görüntü alabildiğimiz kamera mevcut.Maliyet ve performans bakımından en iyisini olmasını isityorum )

 Iyi olmasini istiyorsan kamarayi deniyorsun zaten ve cok iyi diyorsun 12 * Maliyet = ?   burasi cok rakam degilse degis derim

 

Kolay gelsin 

 

 
Gönderildi : 11/09/2014 12:35

(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

maliyet de önemli.Maliyete göre ya tüm kameralar dunlop ip olacak yada 24 lg ip 12 adet eski analog sistem.Dunlop seçsem doğrru tercih yapmış olurmuyum.güvenlik kamerlarıyla ilgili çok teknik bilgiye sahip değilimde lg vermek isteyen firma dunlop hiç güzel değil bu ortamda çalışmaz falan diyo kafamı karıştırıyo.tozlu ortam burası dunlobu seçsem doğru tercih yapmş olrmym.

 
Gönderildi : 11/09/2014 12:46

(@MuharremAYDIN)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Tam olarak Kamera modellerini ve Fiyatlarini yazabilirmisin ?

 
Gönderildi : 11/09/2014 12:50

(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

LG LNU5100R 1,3 mp ve dunlop dp1012 1,3 mp

 
Gönderildi : 11/09/2014 12:57

(@YusufTOKE)
Gönderiler: 120
Estimable Member
 

Merhaba,

Yakın zamanda sizin durumunuza aynı araştırmaları bende yaptım. Analog kameralar vardı. Acaba hepsini daha yeni daha kaliteli analog mu yoksa IP mi yapalım diye çok düşündüm önce sonra IP yapmaya karar verdik. Şu anda IP kullanıyorum. Size bununla ilgili bir kaç bilgi paylaşımında bulunayım.

Analog kamera hakkında, Şu anda 1000 fps'e yakın görüntü kalitesi sağlayan analog kameralar var. Kaliteli bir analog kamera takar ve buna bağlı kaliteli de bir kayıt cihazı alırsanız bir sefer taktırır unutursunuz. Sadece lazım olduğu zaman açar kayıtlarına bakarsınız.

IP kamera olursa, şu an da biz fabrikamızda IP kamera kullanıyoruz. IP kameraların görüntüleri gerçekten mükemmel diyebiliriz. Hele bir de rakam sınırımız yok ise aklınız hayaliniz durur kameralar var. IP Kamera alırsanız bir bilgi işlemciniz var mı ya da siz network işlerinden filan anlıyor musunuz o zaman alın derim. Çünkü IP kameralar analoglar gibi değil biraz ilgi alaka istiyor. Tak unut olmuyor 🙂

Size bir kaç madde sıralayayım,

Kameralarınız değişecekse kesinlikle alt yapıyı değişimini de kapsayacak bir teklif alın.

IP kamera olacaksa ve mesafeler uzaksa kesinlikle fiber alt yapı ve bunu destekli Swicthler olmalı, ayrıca IP kameralar için ayrıca bir internet hattı kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü normal ağınız üzerinden kullanırsanız muhteşem bir kasılma oluyor, kesinlikle kamera ağınızı ayırmanız tavsiyemdir. 

IP kameralar arasında oldukça uçurum fiyatlar çıkabilir bu çok çelişkili bir durum. Ben de çok araştırdım. İki aya yakın kamera araştırdım. Firmalar geldi kameraları bağladılar demolar yapıldı. Kiminin fiyatı yüksek kiminin fiyatı iyi görüntüsü kötü kiminin gündüz görüntüsü iyi gecesi kötü....vs. vs. En sonunda AvTech marka 1.3 Mp kemara ve yine aynı marka NVR'a karar verdik. Kameranın hem görüntüsü iyi Full HD görüntüsü elde edebiliyorsun hem de kayıt cihazlarına Full HD kayıt yapabiliyorsun. IP kameralarda kayıt cihazı da önemli. Ben iki ayrı NVR kullanıyorum. 6 + 6 kayıt yaptırıyorum. Ya NVR cihazı alacaksınız ya da bilgisayarda kayıt yaptıracaksınız...

Biraz uzun oldu ama daha da uzayabilir eğer yine aklınıza takılan bir durum olursa yardımcı olurum seve seve

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 11/09/2014 14:15

(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

En uzak mesafe 600 metre falandır.Fiber altyapımız şu an mevcut.Aldığım teklifte fiber altyapımızda bulunan açık kor kullanılacağını söylediler.Mevcut ağımızı  hiç bir şekilde etkilemeyeceğini söyelediler.Verilen tekliflerde poe switch falan var.Ortam biraz  tozlu 40 kamera olacak dunlopa güvenebilirmyim yoksa lg tanındık marka güvenebilirmiyiz dye düşüneyim.Dunlopun demosu var gece ve gündüz görüntüleri çok güzel.Görüntü olarak beğendim fakat uzun vadede düşünebilrmiyim siczce.

 
Gönderildi : 11/09/2014 14:25

(@YusufTOKE)
Gönderiler: 120
Estimable Member
 

Merhaba,

600 mt. ise kesinlikle fiber şart, bunun yanı sıra switchlerinde Gbit olmasına uzak gösterin. Yani fiber kablolar direk gelip switchlere takılıyor. Bu işlemi de gbic denilen aparatlarla sağlıyorlar. Kesinlikle media converter kullandırmayın. Neden gbit gelen hızınızı mbit e düşüresiniz ki? Kamera konusunda benim bildiğim Samsung ve LG markaları güzel ama rakamları yüksek olduğu için biz Avtech marka tercih ettik.

Bir de kesinlikle hizmet alacağınız firmaya dikkat edin. Bu işlerde pek kalıcı firma bulmak mümkün olmuyor. Yani Konya piyasasında böyle açıkçası. Sizin oraları bilemem ama... 

 
Gönderildi : 11/09/2014 17:27

(@utkucol)
Gönderiler: 154
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Dunlop dp1012 1,3 mp bu kamera nasıldır sizce.

 
Gönderildi : 12/09/2014 13:23

(@YusufTOKE)
Gönderiler: 120
Estimable Member
 

 Kamera konusunda bir şey diyemeyeceğim, denemediğim bir marka.  

 
Gönderildi : 12/09/2014 17:10

(@EmreTUNCA)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Kamera satın almadan önce mutlaka ürünleri yerinde test ederek performanslarına bakın. WDR, görüntü netliği gece performanslarına mutlaka bakın. Daha sonra da alacağınız marka modelin türkiye deki distribütörüne bakın. Piyasadaki çoğu marka kameranın 3 gün dağıtıcısı var 4. gün muhattab bulma şansınız yok.

 
Gönderildi : 16/09/2014 13:38

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Merhaba,

Benzer bir kurulumu yaptırdık. Fakat firmaların abartılı fiyatlarından kaçarak bir güvenlik şirketinde çalışan arkadaş bulup hepsini5 te 1 fiyatına kurduk. verilen fiyat ve sunulan ürünler hepsi aynı ürünler.

Sağlıklı kurulmayan ve sağlıklı destek alamayacaksan nereye ne fiyata kurdurursan kurdur sorun yaşarsın. Şu var ki ürünü büyük bir firmadan da alsan kuracak kişinin nasıl kurduğu benim için daha önemli kişidir. 

 
Gönderildi : 16/09/2014 14:30

Paylaş: