Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

IP santral Elastix 8 Port FXO IPphone

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
Konu başlatıcı
 

  Merhabalar 8 port pci fxo kart satın alıp bir bilgisayara takarak ve üzerinede elastix kurarak kendi santralimi kurmak istiyorum. Şu anki santralde 7 dış hat 35 iç hat mevcut. fxo ve fxs arasındaki farkı tam anlayamadığımdan emin olmak için sormak istedim. fxo kartı alıp takarsam buraya telekomdan gelen dış hatları takacağım değil mi? ayrıca elastix kurup kartı taktıktan sonra ip telefonlarımıda ayarladıktan sonra ayrıca bir donanıma ihtiyacım varmı. karşılama operatörü bekletme müziği gibi özellikler için elastix yetermi? voipgateway audocodes gibi cihazlardanda almalımıyım. Ben bu işe gönül verip kendi cebimden bu işi yapmayı öğrenmeyi istiyorum yardımcı olursanız çok müteşekkür kalırım. Baştan tüm masrafları düşünüp ona göre hareket etmek istiyorum. Malum biz bilgiişlemcilerin eğitim için bile aldıkları materyaller masraf olarak görülür bunu patronum değil eşim bile fuzuli görecektir 😀 yardımlarınızı esirgemeyin dostlar fikirlerinizi bekliyorum.

 
Gönderildi : 31/03/2013 23:07

(@DoganKIRDEMiR)
Gönderiler: 315
Reputable Member
 

Selam,

Telekom'dan gelen dış hattı direk FXO card a bağlayarak santral'e hattı düşürebilirsiniz. Elastix kurduktan sonra IP veya Softphone tanımlamak için ayrı bir donanıma ihtiyaç duymazsınız. (Local'den bağlanıyorsanız.)  Farklı lokasyondan bağlancaksanız router üzerinde gerekli port açmanız yeterli olacaktır.

Evet, elastix üzerinde istediğiniz gibi karşılama IVR ve bekletme müziği ekleyebilirsiniz..

 

 
Gönderildi : 05/04/2013 20:43

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
Konu başlatıcı
 

çok teşekkür ederim var olan analog telefonlarımıda fxs portlarına takarak kullanabilirim sanırım cevabınız için teşekkürler

 
Gönderildi : 05/04/2013 20:45

(@DoganKIRDEMiR)
Gönderiler: 315
Reputable Member
 

Evet kullanabilirsiniz. Rica ederim.

 
Gönderildi : 05/04/2013 20:59

Paylaş: