Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ip kamerayı video streaming üzerinden yayın yapma

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,312 Görüntüleme
(@HalitYabanabat)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

ip kameranın hem ses hemde görüntüsünü video streaming üzerinden nasıl yayın yapabilirim?

 
Gönderildi : 22/03/2013 18:33

(@muratkoseoglu)
Gönderiler: 208
Estimable Member
 

Merhaba

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2013/01/27/streaming-media-server-configuration-b-l-m1.aspx

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2013/02/03/streaming-media-server-configuration-b-l-m2.aspx 

bu makaleyi incelerseniz IIS üzerinden yayın yapabilirsiniz.Fakat buna ek olarak 2. makalede yayın seçeneklerinde “Encoder” yayını seçmeniz gerekmektedir.  

 
Gönderildi : 22/03/2013 22:34

(@ozguruygur)
Gönderiler: 3
New Member
 

Merhaba Halil bey,

Kamera görüntüsü ve ses yayını için öncelikle kameranızın ses desteğinin olması ve üzerinde bir mikrofon bulunması gerekiyor. Artık üst düzey kameraların hemen hepsinde full dublex ses desteği ve entegre mikrofon bulunmaktadır. Elinizde kameralar olduğunu farz ederek bu konuyu geçiyorum dilerseniz örnekleri için burayı inceleyebilirsiniz.  http://www.karel.com.tr/guvenlik/kutu-ip-kameralar

Yayın için 2 yöntem kullanabilirsiniz.

1) Kamera üzerinden çift stream alarak birinci yayını kayıt cihazına, ikinci yayını ise medya sunucu'ya gönderebilirsiniz.
2) Kameralarınızın tamamı aynı lokasyonda bulunuyorsa görüntülerin aktığı switch üzerinden multicast yayın yapabilirsiniz. Böylelikle tüm istemciler bağlanarak izleyebilirler. 

Ben 2. yöntemi öneriyorum. Medya sunucu kurulumu için diğer arkadaşlarımın verdiği linkleri incelemenizi tavsiye ederim.

Başarılar,

Özgür UYGUR 

 
Gönderildi : 25/03/2013 18:14

(@HalitYabanabat)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

benim asıl sorunum ses ve görüntüyü ağ üzerinden alıp kiralamış olduğum video streaming alanına atmak bunu hangi yazılım yada donanımla yapabilirim almayı düşündüğümüz kamera ise Karel CKS523-P540

 
Gönderildi : 26/03/2013 13:34

(@ozguruygur)
Gönderiler: 3
New Member
 

Tekrar merhaba,

Görüntü ve sesi yönlendirmek için herhangi bir yazılıma ihtiyacınız yok, kamerayı LAN yada WAN ağınıza (yada internete) çıkarmanız yeterlidir. Web tarayıcı üzerinden kameranın arayüzüne girerek yayın ayarlarını yapabilir ve canlı görüntüleri medya sunucunuza yönlendirebilirsiniz.

Kayıt içinse CDN723-16 kayıt cihazını önerebilirim.  8TB kapasiteye sahip, kendi içinde Raid 0,1,5,10 kayıt yapabilen, son derece stabil ve fonksiyonel bir kayıt cihazıdır. Türkçe destekli izleme (client) yazılımı cihazla birlikte ücretsiz gelmektedir ve sınırsız sayıda kurulum yapılabilir. 

Görüşmek üzere,

  

 
Gönderildi : 28/03/2013 12:23

(@mujdatbasturk)
Gönderiler: 4
New Member
 

ip kamera canlı yayını yapmak için ip kameranızda ki görüntünün bir sunucuya ulaşması ve bu sunucununda görüntünüzü dönüştürüp her bilgisayar veya mobil cihazının çalıştırabileceği hale getirmesi lazım.

Eğer bu şekilde yaparsanız yayınlarınız rtmp veya hls formatında yayın yayınlanacaktır. Bu formatlardan hls olan tüm cihazlarda çalışmaktadır. rtmp olan ise pc tarayıcılarında çalışmaktadır.

Stream hizmeti istiyorsanız bu hizmeti veren yerlerden aylık veya yıllık satın almanız gerekmektedir. Genelde yurt dışında ki firmalar 35$ ile 50$ arası fiyat vermektedirler. Türkiyede ki firmalar ise 50$ veya 90-110tl aylık kullanım bedeli talep etmektedirler.

Örnek: ipcamlive.com veya clickstream.com

Bu şekilde kullanıcılar görüntülerinizi izlerken herhangi bir program yüklemek zorunda kalmazlar ve yüzlerce kışıye aynı anda yayın yapabilirsiniz "web sayfanız üzerinde". Hatta facebook üzerinden bile canlı yayın yapabilirsiniz.

Benim gördüğüm kadarıyla en uygun fiyat veren yer http://basturkelektronik.com adresinde. Yıllık 300tlye yayın yapabiliyorsunuz

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

iyi günler

 
Gönderildi : 07/09/2015 16:43

Paylaş: