Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

voip yapılandırma

10 Yazılar
10 Üyeler
0 Likes
1,321 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

subelere arasında internet uzeirnden dahili numara cevirerek görüşme yapmak istiyoruz. bunun için her iki tarafdaolması gereken donanımlar nedir. yapılandırma nasıl oluyor. su anda merkezde karel santral var subelerde bir şey mevcut değil. hem teknik hem mantığını öğrenmek istiyorum

 
Gönderildi : 25/05/2012 14:24

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,

Kareli bilmem ama asterix ile sınırsız sayıda telefonu veya bilgisayarı bedava olarak birbirine iç görüşme yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Karel'de ücretleri fazla değil ama bence gereksiz 🙂

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 25/05/2012 17:09

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
 

Santralinizin voip desteği olması gerekiyor öncelikle. Santral üzerinde örneğin bayileriniz için bir hesap oluşturup (dahili no, şifre gibi) bu hesabı karşı tarafta kullanacağınız telefon üzerinden tanımlamanız gerekiyor. Tabi bu arada bu kullanıcılar size ya vpn yapacaklar ya da firewallinüz üzerinden dışardan gelen istekler için (müşterilerin sabit ip si var ise buna göre de kural oluşturabilirsiniz) santrale yönlendirme yapacaksınız. Sonrasında bayiniz tarafında Voip telefon satın alıp, bu telefon için modem veya switchlerine bağlantı yaptıracaksınız. Bayinizde firewall varsa sizin şirket reel ip sine çıkış için izin vereceksiniz. Telefon yerine öncelikle x-lite diye program var. Bu programı bayinizin bilgisayarına kurun ve şirketiniz tarafındaki ayarlamaları yapın. Sonra görüşmeyi test edebilirsiniz. Başarılı olursanız voip telefon alırsınız. Biz bu şekilde yaptık çalışıyor. Ancak VPN ile bağlantı kurduruyoruz. Çokta Voip görüşmesi yapan kullanıcı yok bizde. Ama santralciniz ile görüşüp alternatifleri öğrenebilirsiniz. Santraliniz voip desteklemiyorsa da Voip destekli modem alıp bu şekilde de deneyebilirsiniz. Alternatif çok yani. Ben ucuz olanı anlattım.

 
Gönderildi : 31/05/2012 15:13

(@AykutSAGLAM)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Merkeze freepbx konumlandırın, santral upgrade edeceğinize aynı paraya ip telefonları alın. Bu konuda bir çok ekonomik seçenek bulunuyor...

 
Gönderildi : 21/07/2015 14:11

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Karel'de bu mümkün büyük bir lojistik firmasını Türkiye bazında ayağa kaldırmışlardı. İlgilenirseniz bizim sistemi kullanan kişinin bilgilerini paylaşabilirim.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 23/07/2015 00:37

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Şu anda 3CX kullanıyoruz ve istediğiniz işlemleri yapabiliyor. Burada önemli olan konu bence destek ve stabil çalışma durumu. Karel'in yaptığı için 3CX de yapıyor, freepbx de yapıyor asterisk de yapıyor.

 
Gönderildi : 23/07/2015 17:45

(@mehmetyayla)
Gönderiler: 550
Honorable Member
 

aslında arkadaş sanırım biraz teori rica etmiş.

Ek bir cihaza ihtiyacınız yok.
1 voip santral, 1 gerçek ip, bir adet vpn cihazı, 1 adet modem 🙂

Nasıl içeride kullanıcı ekliyorsanız, voip snatralde dışarıdan gelecek kullanıcılar içinde bir hesap açacaksınız. eğer vpn'e bağlıysanız.

eğer vpn kullanmayacaksanız, client ip'lere SIP adresi modemin gerçek ip'sini yazacaksın. 

 
Gönderildi : 23/07/2015 20:58

(@SedatCAGLAR)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhabalar,

Ofisimizde Karel ms48ip model santral kullanıyoruz. Santralimizin voip desteği var. Biz voip i yurtdışındaki müşterilerimizle görüşme yapabilmek için kullanmak istiyoruz. Müşterilerimiz tarafında yapabileceğimiz birşey yok çünkü sürekli ne yoğunlukta hangi ülkeden müşterilerle görüşmeler yaptığımız değişiyor. Ofisimize nasıl bir voip sistemi kurabiliriz. 

Turk telekom ile yaptığım görüşmede santral ile telefon hattı arasına bir voip cihazı bağlamamızın yeterli olduğunu sonrasında dünyanın tüm ülkeleri ile ücretsiz olarak görüşebileceğimizi belirttiler. Bunu nasıl sağlayabiliriz? 

Bir de farklı voip sağlayıcı firmalar var bu firmalardan hizmet satın almak zorunda mıyız? Yani bu konuyu kendi sistemimizdeki düzenlemelerle çözemez miyiz? Mesela dışarıdan gelen istekler için santralinize yönlendirme yapacaksınız diye belirtmişsiniz. 

Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 19/05/2017 12:19

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4292
Co-Helper
 

Bu konuda epey kaynak var öncelikle onları okuyarak başlamalısınız. Sizin arayışınıza benzer forum konuları da mevcut.
Ücretsiz görüşme diye birşey yok sadece ucuz görüşme var. Bir operatorden numara tahsisi yahut mevcut DID'lerinizden taşıma gerekli voip olarak tanımlanan devre için yani faturalama hizmeti sözkonusudur. SOL, TT herhangi biriyle görüşebilirsiniz.
Karel makalelerini de inceleyin ve görüşün. Modeliniz için voip lisansı veya gateway kartı gerekli olabilir bunlarla hw süreci tamam olacaktır. 
Dedicate bir devre kullanın ve trafik yoğun olacaksa bu ADSL olmaz senkron bir devre olması gereklidir.
Internet bacağı santralinizin IP voice gateway bacağıyla direkt konuşur veya arada bir voice gateway olacaktır. Bunun dışında elastix vs gibi soft voip sunucularla ayrı bir yapı da kurabilirsiniz bunların da konuları mevcut. Düşük yoğunluklu ise bu işi direkt bir cloud voip hizmeti ile de yapabilirsiniz piyasada alternatifler mevcut.
Hatırlatma yurt dışı görüşmeler ile ilgili operatörünüzün anlaşmalarına bağımlısınız anlaşması olmayan karşı servis numaraları aranamıyor yahut transferde sorunlar oluşabiliyor.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/05/2017 21:07

(@CemKemalErbas)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Merhaba,

 

  • Merkeze IP Santral
  • Merkeze SIP (IP Santral için) 
  • Merkze Static IP VDSL Modem
  • Şubelere Statick IP VDSL Modem
  • Merkeze ve Şubelere IP Telefon

Merkez deki VDSL modem VPN modu açık olacak ve diğer şubelerdeki VDSL modem merkeze VPN bağlı kalacak.VPN olduğu sürece tüm şubelerinize EXT(Dahili ataması yapılacak)Merkezi IP santral üzerinde EXT register olduğu sürece bu VPN içeresinde tüm görüşmelerinize FREE olur.IVR oluşturarak dışardan müşteriler direk şubeleri arayabilir).Fatura tek SIP olacağı için tek olacaktır.İsterseniz Ses Kayıt Yapabilirsiniz.Santral Merkezde olacağı için isterseniz merkezdeki Kapıyı açmak için santral bile kullanabilirsiniz 🙂

Bu VPN ler sayesinde şubelerinize IP camere koyup takip edebilirsiniz.

 

İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 15/08/2017 14:34

Paylaş: