Forum

şirket networkü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

şirket networkü dışındaki bilgisayarlara SCCM ile remote control viewer yapabilme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
401 Görüntüleme
(@nasrineymar)
Gönderiler: 103
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Bir sorum olacaktı.

Şirketimizde 7 tane Site bulunmaktadır. Merkezi yerimiz konya olup, şubeler, yani site'larımız istanbul, izmir, ankara, kocaeli,  kazakistan, avusturya ve somali'dedir. Her Site'da SCCM bulunkata olup sorunsuz bir şekilde SCCM sistemi çalışmaktadır.
Yalnız Türkiye içi ve özellikle yurt dışında bazı şantiye şirketleri var. Şirketin kullanıcıları dış şantiyeye gittiklerinde buralarda 6 ay- 1 sene çalışıyorlar ve ayrı bir network ve ayrı bir WLAN'da oluyorlar. SCCM'de şöyle bir şey istiyorum.
şirket içersinde herhangi bir client'a

SCCM consol / Assets and compliance / Devices / CLIENT-2015 / Prperties / Remote Control ya da SCCM Remote Control Viewer yapıp client'a bağlanabiliniyor.
Bunun aynısını dışardaki client'larada yapmak istiyorum.
Örneğin bir personel işe başladı. Bilgisayarı hazırlandı ve domaine join edili ve 6 ay sonra şantiyeye gitti ve şirket networkünden çıkmış oldu. Bu kullanıcı şirket netwrküne şu şekilde gelmektedir. Direct access veya VPN SSL bağlantısı ile şirkete gelmektedir. Fakat bu client'a SCCM'de remote control viewer yapamıyorum. Özet olarak ben dışardaki bir kullanıcının yani şrket networkünden ayrı olan bir kullanıcının bilgisayarına SCCM üzerinde RDP yapabilir miyim? Nasıl bir yapıya ihtiyacım olmalı?

ilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.

Kenan

 
Gönderildi : 01/11/2016 00:30

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Merhaba, Sccm istemcileri internet uzerinden baglaniyorsa bu istemcilere remote tools ile baglanamazsiniz

 
Gönderildi : 13/11/2016 17:43

Paylaş: