Forum

QNAP - RAW Formatın...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

QNAP - RAW Formatına Dönüşen Disk ve Veri Kurtarma

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,224 Görüntüleme
(@serkankucuk)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketimizde kullandığımız QNAP’ın birinde bir sıkıntı ile karşılaştık. 4 Diskli bu QNAP’ta ilk üç disk RAID 5 olarak yapılandırılmış. 4. Disk ise Volume 1’de ki dosyaları manuel yedekleme için kullanılmış. 4.diske yedekler manuel olarak alındıktan sonra disk çıkartılıyor, yedek alınacağı zaman yeniden takılıyor. Bu aşamada bir sıkıntı olmuş ve disk RAW olarak gözüküyor. QNAP’a taktığımızda disk sağlıklı gözükmekte ancak dosyalar açılmamaktadır. Başka bilgisayara taktığımızda ise disk RAW olarak gözükmekte. Diski başka bilgisayardan başlatıp programlar aracılığı ile dosyalara ulaşabiliyorum, ancak diskin boyutu büyük olduğundan ve işlemler uzun sürdüğünden mümkünse diski onarmak istiyorum. Dosyaları başka yere kopyalamadan diski onarmanın bir yolu var mıdır?

 
Gönderildi : 19/11/2018 11:24

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Eğer verilere ulaşıyorsanız bence hiç 3.party programla uğraşmayın elinizdeki verilerden bile olabilirsiniz en temizi verileri sağlıklı bir şekilde başka bir diske kopyalayıp ondan sonra raw olan diski tekrardan formatlayabilirsiniz sonrasında ise hdd tune yada Hard Disk Sentinel ile diski taramanızı öneririm.

Ek olarak forumda daha önceden benzer konular var araştırabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/356608.aspx

isterseniz fikir almak için qnap distiribütörü tesan ile görüşebilirsiniz.

https://www.tesan.com.tr/Default/Iletisim

 
Gönderildi : 19/11/2018 11:51

(@serkankucuk)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tesan'a mail attım ancak 2 haftadır cevap alamadım. Dosyaları görebiliyorum ancak denediğim kurtarma programları dosyaları formatına göre kurtarıyor. Bana tam klasör yapısı ile kurtarma lazım. Disk 6TB dolayısıyla yedeklemekte epey sıkıntı şuan için. İçerisinde bulunan dosyaların ne olduğunu bilmediğim için önceliğim dosyalar ve klasör yapısı korunmuş hali ile diski onarmak. Cevap için teşekkürler.

 
Gönderildi : 19/11/2018 12:53

(@enesaslan)
Gönderiler: 174
Reputable Member
 

" Diski başka bilgisayardan başlatıp programlar aracılığı ile dosyalara ulaşabiliyorum " hali hazırda bu durumda iken içinde varsa hayati verileri güvenli bir yere alın. Daha önce harici 1TB diskim raw olmuştu linux ile açınca içindeki dosyalara erişebilmiştim. Çok kurcalayınca iyice içinden çıkılmaz hal alıyor bilginize.

 
Gönderildi : 19/11/2018 13:12

Paylaş: