Forum

Seagate Nas 440 Har...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Seagate Nas 440 Harici Disk İçin Önemli

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
506 Görüntüleme
(@FatihPOTUR)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhabalar Seagate Nas 440 harici diskim var Icerusinde 4 tane 1 TB diskler bulunmakta ve Raid 5 yapili durumdadir. Bu ufak serverimiz 1 senedir sorunsuz calismaktaydi.Bugun disklerden birinin olusturdugu data probleminden Data volume fail gozukuyor. Data volume yi yeniden yapilandirmak icin bir programda bulamadim. Fakat cihazin ip sini yazdigimda dosyalarim gozukuyor fakat iclerine giris yapamiyorum. Icerisindeki bilgilerim onemli bu bilgilerden sonra tekrar raid yapilandirmasini kurabilirim. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar p.m ile bana cep numaralarini gonderebilirler ve teamwiever yontemi ile sistemime bakabilirler. Fotograf koyacagim... 

 

 

 
Gönderildi : 23/01/2013 16:47

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4292
Co-Helper
 

Volume harici bir uygulama ile düzeltemez, yapılandıramazsınız. Spare alan tanımlamış olmanız gerekiyordu yada 1 disk'i spare yapmışmıydınız. Bu şekilde disk değişimi ile kayıpsız düzeltilebilir belki. Bunun dışında konu cihazın dize repair yeteneklerine veya recovery'e sevk oluyor. Profesyonel hizmet alacaksınız yada tecrübeniz var ise getdataback gibi araçlarla raid'i kurtaracaksınız.
Burası bir forum ve online hizmet talep etmek doğru değil yöneticilerimiz bu konuda hassas davranabilir.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 23/01/2013 19:31

Paylaş: