Forum

sql bağlantısı ile ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] sql bağlantısı ile ilgili garip bir problemim var çözüm bulamıyorum

Ramazan AYDIN
(@RamazanAYDIN)
Üye

Merhaba

Çok garip bir problem yaşıyorum bu konuda daha önce karşılaşan varsa lütfen desteğinizi bekliyorum.

Problemimi şöyle acıklayayım,

müşterime kurmuş olduğum sql servera dışardan bağlantı yaparak sorgular çekiyorum, Kendi bilgisayarımdan sorgu çekiyorum bir problem yaşamıyorum, cep telefonunun internetini ile bağlanıyorum sorgu çekiyorum hiç bir problem yok gayet güzel. 

natrodaki servera bağlanıyorum oradan bağlantı kurmaya çalışıyorum timeout hatasına düşüyorum, sadecehostingdeki servera bağlanıyorum oradan sorgu çekmeye çalışıyorum timeout alıyorum.

böyle bir problemi daha önce yaşadınız mı ?

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/04/2021 03:50
Konu Etiketleri
Aytaç ARSLAN
(@aytacarslan)
Üye

ilgili portlara natroda izin verilip verilmediğini sorun isterseniz. belki belli kısıtlamaları vardır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2021 08:28
Aytaç ARSLAN
(@aytacarslan)
Üye

bir ek bilgi daha dışarıdan sql sunucuya direk eriştiğinizi ilettiniz umarım kısıtlıdır bu. portu farkeden biri kurcalamaya başladığında başınıza iş açabilir

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2021 08:29
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Arkadaşlar yıl 2021, dışarıya any source için rdp, sql portu filan açmayın lütfen, göz göre göre davetiye çıkarıyorsunuz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2021 12:11
Ramazan AYDIN beğendi
Ramazan AYDIN
(@RamazanAYDIN)
Üye

@aytacarslan

teşekkür ederim. normalde sadece natro ipsinden erişim olacak , test için actim. kullanıcıları yetkilerini kaldırdım. kurcalamak isteyen olur

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/04/2021 12:36
Ramazan AYDIN
(@RamazanAYDIN)
Üye

natro ile görüştüm onlar bizde bir soru yok diyor bir kısıtlama yapmadık diyor. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/04/2021 12:37
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici
Gönderen: @RamazanAYDIN

@aytacarslan

teşekkür ederim. normalde sadece natro ipsinden erişim olacak , test için actim. kullanıcıları yetkilerini kaldırdım. kurcalamak isteyen olur

Anladım şimdi, tamam süper o zaman.

Yani SQL Server müşteride, sen sorguyu natro üzerindeki bir sunucudan çekiyorsun, bu durumda basit olarak müşteri firewall loglarından eğer senin sorgun görünmüyor ise paket natrodan çıkmıyordur, natroya firewall üzerinden geçen trafiğin ekran görüntüsünü ister misin?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2021 13:23
Ramazan AYDIN
(@RamazanAYDIN)
Üye

@hakanuzuner

iki ekran gönderdim sol taraftaki benim kendi bilgisyarım sağ taraftaki natro

HATA

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/04/2021 13:38
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Dediğim gibi natro madem paketin çıktığını söylüyor ekran görüntüsü atsın.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2021 14:14
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

Muhtemelen TLS gibi güncel şeylerden sorun yaşıyorsunuzdur TLS portlarınızı kontrol etmek bir fikirdir.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2021 17:16
Ramazan AYDIN beğendi
Ramazan AYDIN
(@RamazanAYDIN)
Üye

@ibrahimyildiz

Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi TLS ilgili bir problem. internete araştırırken register ile ilgili bir kod buldum uygulayınca problemim çözüldü.

 SQL 2017

 

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 2.0\Client]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 2.0\Server]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 3.0\Client]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 3.0\Server]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.0\Client]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.0\Server]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Client]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Server]
"Enabled"=dword:00000000
"DisabledByDefault"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client]
"Enabled"=dword:00000001
"DisabledByDefault"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Server]
"Enabled"=dword:00000001
"DisabledByDefault"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
"SchUseStrongCrypto"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
"SchUseStrongCrypto"=dword:00000001

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 29/04/2021 00:29
Paylaş: