Forum

Sql tarafında olan ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sql tarafında olan deyimlerin C# tarafında derlenmesi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
744 Görüntüleme
(@SezenGUNGOR)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bu konu üzerinde araştrıma yapıyorum ama eğer bölüm uzmanı var ise, bu konuda bir görüş paylaşabilirse çok sevinirim.

Bildiğiniz üzere, sql tarafında c/c++/c# dillerinde olduğu kadar serbest değiliz. Fonksiyonlar efektif işlem yapamıyorlar (insert/update/delete) ayrıca stored procedure'leri fonksiyon gibi kullanmak istersek parametreleri sadece değer tipli, programlama dillerinde olduğu gibi referans tipli değil.

Yani ben, bir store procedure den diğer store procedure e parametre / argüman göndereceksem proc1 @parametre gibi, ve bu gönderdiğim parametreyi proc2 değiştirecekse (set @parametre) ben bu set edilen parametreyi proc1 de kullanamıyorum.

Farklı bir parametre ile proc1 e göndermek zorunda kalıyorum. Ayrıca gönderilen table type parametreler readonly.

Özetle, c# da sql kodlarım store procedure gibi derlensin (compiled) ama store procedure yerine bir transaction scope olsun, istediğim parametreyi dahil edeyim ama parametre stored procedure de olduğu gibi injectionlara karşı korunsun istiyorum.

Böyle bir imkan var mıdır ? Yoksa boşa mı kürek çekerim ?

Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 06/07/2017 21:12

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

merhaba bunu anlık olarak yapabılırsınız fakat sql server malum boyle calısmıyor. Eger bır sp yaparsanız mutlak ve mutlak onu save edecektır. yanı sız t zamanında bır procedure yapabılır ve execute edebılırsınız fakat o sql server ıcındekı procedures kısmında bulunacaktır. bır sonra gelısınızde prosedur varmı yokmu kontorl etmek zorundasınız

 

bunun yerıne SQL ı dırek olarak hazırlayıp tek bır prosedur ıcıne sql olarak gonderebılırsınız fakat buda Ad HOC query olacagından dogru bır durum olmuyor. bu gıbı durumlar ıcın EF ıle calısmanız gayet basarılı olacaktır. LInQ uzerınde ıstedıgınız gıbı sorgu yapabılır ve class yapısına sahıp oldugundan ıstedıgınız parametreler ıle calısabılırsınız. Dogru olan yontem bu gıbı sızınkısı bıraz sızın tabırınızle bosa kurek cekmek olacaktır.

 

yukarıda anlattıgımı acıklayabılmek adına su makaleye bakmanızı onerırım http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/d73cd5/temporary-stored-procedures-in-sql-server-2008/

temp olarak yapabılırsınız ama mutlaka kayıt olacaktır buda sql srver uzerınde zamanla sorun cıkaracaktır.

 

saygılarımla

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 08/07/2017 01:26

Paylaş: