Forum

web'den gelen veriy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

web'den gelen veriyi SQL'e aktarmak

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,020 Görüntüleme
(@osmandurmus)
Gönderiler: 298
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

         arkadaşlar merhabalar,

         detaylı anlatacağım ve kaynak yada başlangıç için video paylaşmanızı rica ediyorum.

         web sayfamızdan gelen taleplerimizde AD, SOYAD, TEL NO, EMAİL, TARİH, NOT gibi sutunlardan oluşuyor. web sayfasından panelden erişim sağlayıp excel e aldığımızda. 

         bizim 5 yada 6 adet bu şekilde formların geldiği web sayfamız mevcut. ben bu tüm web sitelerinden gelen formları manuel olarak yönetiyorum excel üzerinden. istemiş olduğum sistem ise her web sitesinin kayıtları sql e aynı formatta girmesi. ben datayı excel e aktarırken 6 adet web sitesinin örneğin 3 web sitemden gelen formların datasını aktarmam gerekebilir tüm web sitelerinin formları yada 1 adet web sitesinin formunu excele aktarmam gerekebilir bunları tarihlerine göre de aktarmam gerekebilir 1. web sitesinin datasını sadece bugün gelen kayıtları aktar gibi. yani aktaracağım datayı filtreleyerek aktarmam gerekecek. mümkünse web sitelerimin datası web sitesi ile içerideki sql in online sekron çalışması gerekecek. 

          yani bu işi kaynaklardan yapabileceğimi ve bunun da benim için bir başlangıç olacak ve hırs yaptım bu işi internetten araştırarak yapacam. ilk kaynak ve paylaşımı sizlerden rica ediyorum.

 
Gönderildi : 16/08/2016 19:08

(@EmreOgreten)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Merhaba,

web sayfalarınız hangi teknolojide ( aspnet , php mi ) bilmiyorum ama bu formların datasını hiç exell e aktarmadan direk database e kaydetmeyi neden planlamıyorsunuz ? Bu işlem için internet üzerinden düzinelerce kaynak bulabilirsiniz. 

Farklı sayfalarınız var ise sql server üzerinde farklı db ler veya farklı tablolar oluşturarak aktarım sağlayabilirsiniz. 
aspnet te basit bir örneği aşağıda bulabilirsiniz.

 

http://www.asp.net/web-pages/overview/getting-started/introducing-aspnet-web-pages-2/entering-data

 
Gönderildi : 16/08/2016 20:37

(@cemkilic)
Gönderiler: 396
Reputable Member
 

eger SQL de verılerınızın oldugu bır yapı kullanıyorsanız ve exceje bu verılerı cekeceksenızı tavsıyem bunu ODBC datasource kullanarak yapmanız

ıyı calısmalar

 
Gönderildi : 18/08/2016 00:21

Paylaş: