Forum

Active Directory ya...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory yapıya SQL Server kurmak ve dışarıdan erişmek

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,776 Görüntüleme
(@BirkanURLU)
Gönderiler: 327
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba, içinde bulunduğum yapıya SQL Server 2012 kurup Veritabanlarına dışarıdan erişmek istiyorum.

Bunun için Server 2012 R2 kurup üzerine SQL Server 2012 kurdum ve bu cihazı domaine dahil ettim. Dışarıdan erişmek için gerekli yapılandırmayı da yaptım. Security ayarlarını Mixed Mode olarak seçtim.

Sonuç olarak dışarıda bir noktadan SQL Server Management Studio ile veritabanlarına erişebiliyorum bu konuda sıkıntı yok, fakat örneğin yazdığım bir programı açmaya çalıştığımda Login failed. The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication biri bir hata alıyorum.

Araştırmalarıma göre sanırım SQL Server kurulu cihazı domaine dahil ettiğim için bu hatayı alıyorum.

Bunu nasıl çözebilirim, bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim.

 
Gönderildi : 29/07/2015 03:19

(@BirkanURLU)
Gönderiler: 327
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Yani bu hatayı almamın sebebi domain ortamındaki bir cihaza SQL Server kurmam, bu bilgi kesin dogru mu? Yani Mixed Mode'da neden çalışamıyor ki? Çok ilginç bu durum.

Son olarak eğer domainden cıkarırsam işletim sistemini Mixed Mode olarak örneği sa kullanıcısıyla çalışır mı yazdığım programlar bir fikriniz var mı?

 
Gönderildi : 29/07/2015 16:43

(@rasitkurt)
Gönderiler: 26
Trusted Member
 

merhaba SQL Server 1433 numaralı portu kullanır microsoft server da bu port açık gelir ama Win 7 için bu port güvenlik duvarından manuel olarka açılmalı bu portu açtıktan sonra modemden SQL Serverın kurulu olduğu pcnin local ip sine modemden 1433 numaralı porta yönlendirme yapmalısın  ayrıca login properties kısmıda server roles enable olmalı. 

 
Gönderildi : 29/07/2015 18:27

(@BirkanURLU)
Gönderiler: 327
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Bunların hepsini yaptım zaten, ilk mesajımda da belirttiğim gibi dışarıdan herhangi bir pc'den SQL Server Management Studio ile SQL Server'a bağlanabiliyorum. Ama yazdığım programları çalıştırdığımda ilk mesajımda belirttiğim hatayı alıyorum.

 
Gönderildi : 29/07/2015 22:44

Paylaş: