Forum

sql de bellek probl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sql de bellek problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
737 Görüntüleme
(@SalihTURAN)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

erp yazılımımız için windows 2003 (sanal) üzerinde sql 2005 kullanıyoruz ancak sql sorgulardan dolayı bazen kasıyor kasmayı kontrol etmek için task manager den performansa bakıyorum ram kullanım miktarı 27 gb lara çıkmış ancak processes lerden baktığımdada sql 210.123k gözüküyor.
sql servisini durdurduğum zaman ram kullanımı 2 gb a düşüyor. sorum şu performansa baktığımda bellek kullanımı 27 gb iken processeslerde neden 210 mb gözülüyor bi türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.

 
Gönderildi : 27/03/2013 12:04

(@ismailadar)
Gönderiler: 134
Estimable Member
 

Merhaba,

Öncelikle SQL Serverın bu kadar yüksek ram kullanımı bir sorun değildir. SQL serverda iki farklı memory yönetimi vardır. bunlar dinamik ve statiktir ki varsayılan olarak dinamik olarak memeory yönetilir. Yani SQL server kullanmasa dahi yönetmek için tüm belleği kendi allocate eder. Statik bellek önetimde ise SQL Servera ne kadar memory kullanabileceğini anlatabiliriz. SQL Serverda detaylı bir şekilde memory management işlemini su sekilde acıklayabiliriz.

SQL serverda memory management işlemi Lazywriter adlı process tarafından yapılır.Bu process belli zaman aralıkları ile calişip SQL server ve işletim sisteminin memory ye ihtiyacına gore SQL server tarafından kullanılan Memory i yi artırıp azaltır.Fakat Lazywiret sadece İşletim sistemi yeterli memory e sahip değilse sql server process nin kullandıgı memmory miktarını azaltır.Fakat bu azaltmayı yaparken memoryde bulunan execution plan gibi verileri disk e yazar.Fakat bu verilerin disk e yazılması bu verileri erşişimi yavaslatacagı için SQL server bu işlemleri yappıp Memory kullanımını gerekl,i değilse azaltmaz Yani sql server ın bu ram i kullanması çok anormal bir durum olmamakla beraber Memory üzerinde bi anormalik durumunu olcebileceiniz SQL Server Buffer Mgr adlı bir parametre var onunda değeri : Lazy Writes/Sec olarak hesaplanıyor.Bu değern cok yuksek olmaması gerekir ki bu değerin yuksek olması demek SQL server ınızın yeteri kadar memory' si olmadıgına işarettir. 

 
Gönderildi : 27/03/2013 18:47

(@SalihTURAN)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

cevabınız için teşekkür ederim ancak sorum bu değildi. sql o kadar bellek kullanırken precesslerde çok düşük gözükmesinin nedenini araştıyorum ancak hiç bir sey bulamadım.

 
Gönderildi : 03/04/2013 17:40

Paylaş: