Anasayfa » Forum

Sql Sorguları Vb.Ne...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sql Sorguları Vb.Net İçine Gömmek  

  RSS
Oğuzhan Gür
(@OguzhanGur)
Üye

Sqlde Oluşturduğum sorgumu vb kodlarım arasına yerleştirmek istiyorum  kısa sorgularımı yerleştirirken bi sorun olmuyor tek satırda "  " arasına yerleştiriyorum . Çok satırlı sorgularımda hata alıyorum daha dogrusu syntax hatası alıyorum.Konuyu yanlış yere açmış olabilirim yardım ederseniz sevinirim.

Dim cmd As New SqlCommand(" SELECT TARIH ,  []AS [ANADOLU], []AS[AVRUPA], []AS[BURSA],[]AS[KONYA],[]AS[İZMİR],[]AS[ADANA],[] AS [SAMSUN]

 FROM()

(SELECT TARIH ,BOLGE_ID, GUN_SAT 

    FROM GUN_SATIS_HAREKET  INNER JOIN I_GUNU IGUN ON GUN_SATIS_HAREKET.TARIH_NO = IGUN .S_TARIH_NO  WHERE  BOLGE_ID =7  AND  S_AY = 1)  AS SourceTable

        PIVOT()

(

 SUM(GUN_SAT)

FOR BOLGE_ID IN ([], [], [],[],[],[],[])

) AS PivotTable  

  

Alıntı
Gönderildi : 25/02/2013 23:19
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye

Merhaba,

çok satırlı string'lerde başına @ koyarsan tek satır gibi algılar derleyici. örnek

string query = @"select *

                      from sales_table

                      where sales_id=55" ; 

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/03/2013 01:14
Oğuzhan Gür
(@OguzhanGur)
Üye
sql = " SELECT unvan.Unvan, Personel.Ad + ' ' + Personel.IkinciAd + ' ' + Personel.Soyad AS AdSoyad, Departments.Department, gorev_birimi.GorevBirimi,Personel.NufusIl " _
& " FROM Departments INNER JOIN " _
& " Personel ON Departments.DepartmentID = Personel.Department INNER JOIN " _
& " gorev_birimi ON Personel.GorevBirimi = gorev_birimi.GorevBirimiID INNER JOIN " _
& " unvan ON Personel.Unvan = unvan.UnvanID " _
& "WHERE (Personel.PersonelID <> '') AND (Personel.Ayrildi = 0) AND (Personel.Active = 1) And Personel.NufusIl = " & frmRaporiller.Tag _
& "ORDER BY Personel.AdSoyad "
rs.Open sql
 
Snytac sorununu böyle çözdüm ancak  bunun isteklerimi tam olarak karsılamadığını farkettim.
Çok uzun sorgular için stored procedureler içine yazıp hem kod kalabalığı hemde her satır için veritabanı ile  iletisim kurmasını engellemek   için daha yararlı bir çözüm oldu.
 
Problem çözülmüştür.
Yardımınız için teşşekkür ederim .
CevapAlıntı
Gönderildi : 01/03/2013 11:39
Paylaş: