Forum

445 GB LDF Dosyası ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

445 GB LDF Dosyası 🙁

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,289 Görüntüleme
(@safatamercevik)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba ;

Öncelikle SQL konusunda bilgimin çok az olduğunu söylemek istiyorum. 3 farklı SQL server yönetiyorum fakat bildiğim şeyler çok yüzeysel şeyler. (BackUp nasıl alınır, shrink nasıl yapılır gibi) Geçenlerde boyumdan büyük bir işe kalkışmam gerekti. 5 gün önce SQL server ımızın database file larının bulunduğu disk partition ı doldu ve database file ları başka bir diske taşımam gerekti. 500 GB boyutunda başka bir disk taktım ve internetten araştırarak önce database i detach ettim, daha sonra .mdf ve .ldf dosyalarını yeni taktığım diske taşıdım ve tekrar attach ettim. Herşey sorunsuz görünüyordu yani istediğim raporları alabiliyordum fakat bugün sorgulama yapınca cevap alamadığımı gördüm. Database dosyalarına baktığımda ise .ldf dosyasının tam 445 GB boyuta ulaştığını gördüm ve 5 gün önce taktığım 500 GB lık disk şimdi low space hatası veriyordu. Shrink yapmayı denedimse de sadece 420 GB boyutuna düşürebildim ve zaten anında tekrar 445 GB boyutuna yükseldi tekrar. SQL Event log da sürekli hata oluşturuyor. Sanırım taşıma yapmadan önceki yapıyı taşıma yaptıktan sonra kuramadım tam olarak. Yani eskiden LDF dosyası 15 gb MDF ise 45 GB civarlarındaydı. Şu anda MDF aynen duruyor fakat 15 GB lık LDF dosyası 445 GB a ulaştı. Acilen bir çözüm bulmam lazım. LDF i tekrar 15 gb seviyesine indirmemin bir yolu var mıdır acaba ? Yada eğer indiremeyeceksem de yeni takacağım diskte de böyle bir sorunla karşılaşmamam için ne yapmam gerekir ? 2 saattir transcation log ile ilgili araştırma yapıyorum ve bu logların FULL veya SIMPLE tutulma durumları olduğundan bahsedilmiş. Sanırım taşımadan önceki durum SIMPLE iken taşıdıktan sonra FULL olmuş olabileceğini düşünüyorum fakat sadece çok basit bir tahmin benimkisi, yanlış ta olabilir.

 Yardımlarınızı bekliyorum.

 Saygılar. 

 

 
Gönderildi : 27/02/2013 21:29

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhaba Safa Bey,

 SQL Server konusundaki yetkinliklerinizi artırmak ve SQL Server Yönetim,Sorgulama ve Programlama konularında kendinizi geliştirmek için http://egitim.cozumpark.com/index.php/egitim-takvimi  adresinden ÇözümPark SQL Server eğitimlerine katılmanızı öneririm.

 Şimdilik mevcut log dosyanızı küçültmek için önerilerimi iletiyorum.

Normalde SQL Server'da full yedek arkasından da Transaction log yedek alarak düzenli olarak yedeklenen Transaction Log dosyalarının yedekleme sonrası SQL Server sistemi tarafından güvenli bir biçimde küçültülmesini sağlayabilirsiniz. Fakat şu anda sizin gördüğüm kadarıyla çok yüksek boyutlara ulaşan bir log dosyanız var. Eğer SQL Server üzerinde DB Mirroring, Log Shipping vb gibi bir yapı kurulu değilse bu log dosyasını küçültmek yani shrink etmek için aşağıdaki SQL sorgusunu 445 GB log dosyasının bulunduğu sunucudan çalıştırmanızı öneriyorum:

USE DBAdi;
GO
ALTER DATABASE DBAdi
SET RECOVERY SIMPLE;
GO
DBCC SHRINKFILE (DBLogDosyasiAdi, 1);
GO
ALTER DATABASE DBAdi
SET RECOVERY FULL;
GO

 Not : DBAdi yerine kendi veritabani adinizi yazin. DBLogDosyasiAdi yerine de 445 GB olan log dosyasinin mantıksal yani logical dosya adini alacak şekilde gerekli değişiklikleri yapın. DBLogDosyasiAdi bilgisini veritabanınızın Properties'inde Files sayfasına geçince gelen dosyalar listesinde Log dosyasının Logical Name kolonundaki adini yazmaniz gerekiyor.

 iyi çalışmalar,

 

Mesut ALADAĞ.

 
Gönderildi : 28/02/2013 00:50

(@safatamercevik)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Mesut bey değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.  Söylediklerinizi uyguladım bir kaç değişiklikten sonra ve sonuç aldım.  Tekrar teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 07/03/2013 02:10

Paylaş: