Forum

MySqL Ram'i şişiriy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MySqL Ram'i şişiriyor

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
782 Görüntüleme
(@SacitSahin)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

12 GB ram'i olan HP proliant ML350 G5 bir sunucumuz var üzerinde server 2008 işletim sistemi kurulu MySQL kullanıyoruz. MySQL'in servicesi bazen gün içerisinde ram e yüklenerek sunucunun kasılmasına neden oluyor. Ram kullanımı bir anda tavan yapıyor. MySQL'in servicesini restart edince sorun düzeliyor. 

 Benim sormak istediğim şu;

MySQL'in en fazla kullanabileceği ram kapasitesine bir sınırlama koymak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Biraz detaylı bir anlatım olursa çok sevinirim. Aradım ama benim sorunumu çözecek bir konuya ulaşamadım. 

 
Gönderildi : 15/09/2012 14:37

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Mysql config dosyalarına c dizininize my.ini my.cnf olarak aratarak ulaşabilirsiniz buradan max bağlantı sayısı ram kullanımı gibi bir çok değeri ayarlayabiliryorsunuz.

Fakat sorunun tam nedenini bulmadığınız sürece rami kısıtlamak bir çözüm olmayacaktır. 

 
Gönderildi : 15/09/2012 15:32

(@SacitSahin)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba 

DB sunucuları siz ayarlamadiginiz surece Ram tamamini kullanmak üzere calisirlar. Tavan yapmasi bir problem var demek degildir. Arada bir db restart ettignizde otomatik düzelir. Uzun sure acik kaldıgından dolayı boyle yapıyor. Ayrica Mysql Linux server üzerinde kullanırsaniz %50 daha iyi performans alırsınız. 

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Fakat bunu sık yapmaya başladı sınırlamayla ilgili yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Bende bu şekilde bir test edip sonucu sizlerle de paylaşırım. 

 
Gönderildi : 15/09/2012 15:54

Paylaş: