Forum

Ms Access to Sql Se...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ms Access to Sql Server Replication

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
588 Görüntüleme
(@NaciKAYA)
Gönderiler: 52
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Farklı lokasyondaki access dosyasindaki veriler sql server a nasıl replike edebiliriz ? 

 
Gönderildi : 27/07/2012 12:33

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,

 Bu konuda SQL Server versiyonunuzu belirtmemişsiniz. Bu önemli bir kriter. Zira SQL Server 2005 ve sonrasında SQL Replication mimarisinde MS Office Access ile "Microsoft Access (Jet 4.0) Subscriber" desteği kalktı. SQL Server 2000'de ise bu destekleniyordu. Dolayısıyla SQL Replication mimarisi ile bu yapı desteklenmiyor.

Önerim, özellikle şube lokasyonlarını Access'ten SQL Server Express Edition'a taşımanızdır. Bildiginiz gibi SQL Express Edition ücretsiz bir SQL versiyonudur. Ve SQL Server 2008 R2 ile bir veritabanı boyutu 10 GB kapasitesine kadar destekleniyor. Ve SQL Express Edition'ı da merkezdeki SQL Server'a subscriber olarak ekleyip replikasyon yapabileceksiniz.

Elbette böyle bir değişimde Access veritabanına erişim kodlarını SQL Express'e göre güncellemeniz için biraz efor sarfetmeniz gerekecek.

SQL Express sürümüne geçmeden bunu nasıl yaparım derseniz bu konuda SSIS paketi ile ya da SQL tarafında bir script sorgusu çözümü ile çözmeniz gerekecek.

 Burda tabii replikasyonun tipi, çift-yönlü mü yoksa sadece merkeze doğru mu olacak bunlar da önemli .Bu konularda herhangi bir bilgi belirtmemişsiniz.

Bilginize,

Mesut ALADAĞ
Microsoft MVP, MCT

 
Gönderildi : 28/07/2012 17:51

Paylaş: