Forum

White list oluşturm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

White list oluşturma

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
621 Görüntüleme
(@CihangirKaya)
Gönderiler: 102
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Sonicwall cihazımızda belli grubumuz var öğrenci grubumuz buna şirket yöneticimiz white list oluşturmamızı istedi yani öğrenci grubumuz izin verilen 5-10 tane siteye sadece giriş yapabilecek onun dışında internette herhangi bir yere giremeyecek bunu tam olarak nasıl yapabilirim nasıl bir mantık izlerim yardımlarınızı bekliyorum...

 
Gönderildi : 29/02/2016 14:54

(@mustafaakcin)
Gönderiler: 218
Reputable Member
 

Merhaba,

Bunu uygulamanın bir kaç yöntemi var. Yapılanmanızı bilmediğim için standart uygulamalardan bahsedeceğim.

1- CFS üzerinden;

Bu pencerede "Policy per ip address range" özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. IP adresi ve range bazında oluşturacağınız farklı CFS policy' lerini buradan eşleştirebiliyorsunuz. Not: Address Objects' de oluşturulmuş kişi veya grupları burada gösteremezsiniz.

2- App Rule üzerinden;

Content Filter servisini yönettiğimiz ikinci yer ise burasıdır. App Rule üzerinden oluşturduğunuz gruplara çok rahatlıkla policy eşleştirmesi yapabilirsiniz. Ayrıntılı makale için paylaştığım adresi inceleyebilirsiniz.. ( http://www.sonicbilgi.net/forum/showthread.php?t=1193 ) Not: CFS menüsünden yönetiminin "Via App Rule" olarak işaretlenmesi gerekmektedir. Bunu yaptığınız takdirde Security Services > CFS menüsünden oluşturduğunuz tüm rule' lar kapanacaktır. 

3- Access Rule üzerinden;

izin vermek istediğiniz 5-10 adresin objelerini Address objects menüsünden WAN zone oluşturarak grup içerisine alın. Daha sonra Firewall - Access Rule menüsünden LAN to WAN' a gelerek kural yazın. Access kurallar her zaman security kurallarına göre önceliklikdir. 

 

 

 

 

 
Gönderildi : 01/03/2016 10:42

Paylaş: