Forum

TZ Serisi Internet ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

TZ Serisi Internet Kesiliyor.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
480 Görüntüleme
(@HuseyinOLGUN)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bir kurum içerisinde TZ300 cihaz kullanıyorum. İç networkte 1 adet sunucu ve yaklaşık 20 client ve 10 adet medikal cihaz var. Medikal cihazlardan toplanan veriler sunucuya aktarılıp veri tabanına kaydediliyor. Asıl olay dışarıdan web sunucusuna bağlanan yaklaşık 500 kişi var eş zamanlı bağlantı 200'u geçmiyor. Altyapıda fiber yok o yüzden 1 radiolink ve 1 adsl hat kullandık, içerideki kullanıcılar internete adsl üzerinden çıkarken sunucu ve dışarıdan gelen istekler radiolink hat üzerinde çalışıyor. Radiolink bağlantısıda çatıdaki PoE çalışan bir access point ile sağlanıyor. Adsl ve radiolink hatların ikisinde pppoe oarak sonlanıyor. 

 

Soruna gelince radyolink hat ara sıra kopuyor bunun sebebi bazen bakım bazende kendiliğinden oluyor. Normalde kopan bağlantının otomatik olarak algılanması ve yeniden bağlanması gerekirken, radiolink olan hat koptuğunda sonicwall hala public ip adresini bağlı gösteriyor. Disconnect yaptığımda hemen bağlanıyor. Radiolink servis sağlayıcısıyla birlikte kontrol ettik, hat koptuğunda çatıdaki AP'ye ulaşılabiliyor hatta reboot yapıyoruz. Sonicwall durumdan haberdar bile değil bağlantı yokken hala ip adresini bağlı olarak görüyor.

 

Sorun çıktığında manuel olarak disconnect yapıyorum. Böyle bir durumla karşılaşan  var mıdır?

 
Gönderildi : 01/03/2016 16:32

(@mustafaakcin)
Gönderiler: 218
Reputable Member
 

Merhaba,

Bu problemi Load Balance menüsünde bulunan probe monitör ile çözebilirsiniz. Static yapılandırmalarda hattın koptuğunu logical probing yaparak ancak anlayabilirsiniz.. Bununla ilgili bir çok döküman var bulamazsanız haber edin gönderirim

İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 04/03/2016 10:56

(@HuseyinOLGUN)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Mustafa Bey,

Sorun aynen bahsettiğiniz gibiymiş çözdük, çok teşekkür ederim.

 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 08/03/2016 01:15

Paylaş: