Forum

Office 365 calender...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Office 365 calenderi SP'de goruntulemek

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
671 Görüntüleme
(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar

 

Sharepoint 365 uzerinde team site olusturdum. Local kullanicilar kullanici adlari ve sifreleriyle siteye login olup kullanabiliyorlar ama istiyorum ki siteye ekledigim Calender app'i yardimiyla herkes kendi office 365 hesaplarindaki calendari gorebilsin. Outlooka ya da 365e login olmaya gerek kalmadan sharepoint site uzerinde bunu yapabilsinler.

Calendar appini ekledim ve o bana bir calendar olusturdu ve ben de bunu "calendars overlay" ile kullanicinin off365 calendarina baglamak istiyorum ama calismiyor. SP uzerinde ki calendar entryleri baska, kullanicinin kendi calendarinda ki entryler baska gorunuyor. 

Webapp olarak eklemeyi de denedim onda da "This content cannot be displayed in a frame" diye hata veriyor. Trusted siteslara falan da ekledim ama sonuc yok.

Bu sharepoint site icerisinde login olan kullanicinin kendi calendarini gormesini nasil saglarim?

 

Tesekkurler

EG

 

Edit1:

Sharepoint site icinde calendar olusturdum ve bu shared calendar oldu. Yetki verdigim diger kullanicilar da bu calendari gorup entry girip var olani editleyebiliyorlar ve onun altinda da yenir calendar linki var ve onu tiklarlarsa da kendi office 365 calendarlarina ulasiyorlar ama SP icindeki calendar da gosteremedim bi turlu. Connect to outlook butonu var ama bazi kullanicilarin outlooku yok ve her yerden kullansinlar istiyorlar bu calendari.

 

Edit2: COZUM

Kullandigim template "Team Site" idi ve bu template render etmiyormus. Baska template kullanmam gerekiyormus 🙁

su an bir kac farkli template denedim ancak sonuc ayni. Hangi templatei kullanmam gerektigini bilmiyorum 🙁

 
Gönderildi : 02/05/2017 18:32

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

merhaba dogru yoldasınız bu calendar lar ıle ılgılı ms tarafından verılen dokumantasyon https://support.office.com/en-us/article/View-and-update-a-SharePoint-calendar-6bf4e154-f907-4453-b694-3191e8b1a963 adresınde bulunmakta

 

kullanıcıların ( outlook olmayan ) takvımlerı gorebılmesı ıcın cep telefonlarında map edebılırsınız ve ayrıca sharepoint uygulaması yuklersenız mobıllere maıle tanıtmadan outlook olmadan da gorurler. ayrıca pc ler uzerınde de zaten web panel uzerınden erısım saglayabılırler. umarım yanlıs anlamadım sorunu ?

 

saygılarımla

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 10/05/2017 08:36

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Cevap icin tesekkur ederim. Biraz fark var benim sorunumla sizin cozumunuz arasinda, daha basit 1 cumleyle ifade etmeye calisayim.

Olusturdugum sharepoint online web sitesini kullanicilar actiklarinda, sayfada olan diger linkler appler vs ile birlikte kendi calendarlarini da gorsunler istiyorum. Page viewer ile her hangi bir sayfayi bu sharepoint sayfasi icinde gorunteleyemiyorum. Denemek icin google.com'u ac dedim yine olmadi. becerebilirsem bir resim ekleyim daha aciklayici olur.

this content cannot be displayed in a frame dedigi yerde hangi siteyi koyduysam onu gormem gerek. ister calendar ister google. Uzun sure sorun calendar kaynakli saniyordum sonradan aklima geldi baska siteyi acmayi denemek ama baska site de acilmiyor. kisaca, esas sorun calendari goruntulemek degil, sayfa icinde baska web sayfasi goruntulemek.

 

Tesekkurler

EG

 

Resim eklemeyi beceremedim, goruntulenmiyor. Linki koydum ben de... 🙁

Network yoneten adamlarin da foruma yazdigi iletiye bir resim ekleyememesi de ayrica utanc verici bir durum ya neyse...

 
Gönderildi : 11/05/2017 14:22

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Konu başka imiş cidden 🙂

 

ozaman sizi şöyle yönlendireyim SP adminden Site ayarlarından yanı IFRAME calısabılme yetksıı vermenız lazım SPO on prem gibi değildir yetki dahilinde size izin verir aşağıdaki URL size yardımcı olacaktır.

https://support.office.com/en-us/article/Allow-or-disallow-iframes-for-a-site-collection-c0a622c3-5e1b-4ee5-9764-bc8bc63ae8e0

 

saygılarımla

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 14/05/2017 04:20

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 

Yanitiniz icin tesekkur ederim. Araya baska acil isler girdigi icin ilgilenemedim. Linkinizi inceliyecegim, tekrar tesekkurler

 

EG

 

Edit: Bu da olmadi, hocam.

Tesekkur ederim ilginize. Farkli sekilde yaparak kullanacagim, ne yaptiysam iFrame icinde bir web sitesi -ki ihtiyacim off365 calendar ama baska siteler de acilmiyor- acamadim. Bahsedilen ayarlarin hepsi dogru ama calismiyor.

 
Gönderildi : 16/05/2017 15:00

Paylaş: