Forum

Active Directory de...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory den dinamik kullanıcı arama.

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
363 Görüntüleme
(@eneskaragulle)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 Domain de olan yani localdeki makinelere yayın yapan bir sharepoint sayfamız var. Biz bu sayfaya "kullanıcı arama" bölümü oluşturduk. Personelin ismi girildiğinde AD'den isim, soyisim, mail adresi, telefon gibi bilgileri alarak görüntüleyebiliyoruz. Kullanıcı bulunamazsa "kullanıcı bulunamadı" uyarısı veriliyor. Şuan yapmak istediğimiz Google daki gibi ismi yazmaya başlar başlamaz o harflerle başlaya personel isimlerinin listelenmesi ve o isimlere tıklandığında ilgili bilgilerin gösterilmesi. Yani dinamik bir arama yapmak istiyoruz. Örneğin İsmail yazdığımda İsmail ismindeki tüm kullanıcıların isimlerinin listelenmesi veya Ahmet Çalışkan yazdığımda eğer böyle bir kullanıcı yok ise  ad ve soyadının içerisinde Ahmet ya da Çalışkan kelimesi bulunan diğer kullanıcıların listelenmesi ve tıklandığında o kullanıcının bilgilerini gösterilmesini istiyoruz. Bu konuda yeniyim. Bunu nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 

İyi çalışmalar dilerim. 

 
Gönderildi : 03/07/2012 14:21

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Merhabalar bu istediğiniz yani, auto complate ile ilgili bir çok çözüm var birini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/07/2012 15:32

(@eneskaragulle)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim. 

Farklı bir yol denesem. Sayfa yüklenirken AD'den kullanıcıları çekip bir listeye atmak istesem. Daha sonra bu liste içinde nasıl arama yapabilirim ?  Bunu nasıl yaparım ?

 
Gönderildi : 03/07/2012 16:35

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Önce şunu anlayalım, sizin istediğiniz sharepoint search server üzerinde auto complate mi yok sa, form ve benzeri bir ortamda kullanıcıların aratılması mı? ilki için çözüm gönderdiğimiz yol. 2. si ise talebiniz, bunu bir kaç yol ile yapabilirsiniz yine 🙂 Örnek; bir infopath formu hazırlarsınız, bu forma veri bağlantısı olarak  sharepoint db leri içerisinde yer alan Profile db de ki profile db full tablosunu eklersiniz. Sonra drob down, search box artık nasıl isterseniz burada arama yaptırırsınız yazarken kullanıcıları getirir.

 
Gönderildi : 04/07/2012 01:28

(@eneskaragulle)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İstediğimiz ilki değil. VisualWebPart oluşturdum. Buraya bir buton ve textBox ekledim. Bunu deploy ediyorum ve localimde sorunsuz çalışıyor. İşte tam bu nokta da bana lazım olan şey bu WebPart ta kullanıcıları dinamik biçimde arattırmak. Bu işlemi yapacak kodlara ihtiyacım var. 🙂 Yardımınız gerekiyor.

 
Gönderildi : 04/07/2012 10:58

(@eneskaragulle)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

http://www.suleymanpetek.com/PermaLink,guid,8d1dc067-0505-4a4a-866e-579583f1267a.aspx

 

Bu linktekinin benzerini yapmak istiyorum. Web üzerinde bunu yapmak istiyorum. Şimdi öğrendim SP in kendi database i varmış. Bu kullanıcıların displayname ini SP in database inden getittirmemiz mümkünmü ?

 
Gönderildi : 04/07/2012 12:55

Paylaş: