Forum

Tüm Kullanıcıl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Tüm Kullanıcılara Blog Oluşturmak

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
308 Görüntüleme
(@YavuzYilmaz)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Sharepoint bir web sitesinde tüm kullanıcıların kişisel alanlarının olmasını istiyorum(Diğer insanların okuması için yazı yazabilecekleri, dosya paylaşabilecekleri). Bunun için en uygun çözümün tüm kullanıcılara blog açmak olduğunu düşünüyorum. Ama kullanıcı sayısı 100'ün üzerinde. Herkes için ayrı ayrı "içerik ve yönetim" e girip "yeni site oluştur" diyerek blog oluşturmak ve sonra da tek tek yetki vermek pek mantıklı görünmedi. Bunun kolay yolu nedir?

 Teşekkürler...

 
Gönderildi : 14/02/2012 20:10

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Merhabalar.Bu mantıklı değil, ama site açma yetkisi vermekte mantıklı değil.

My Site oluşturmalarına izin verin herkes kendi my site' ında istediğini yazsın yapsın oluştursun hem siz yorulmazsınız hemde istediğinizi yapmış olursunuz.

 
Gönderildi : 15/02/2012 01:08

(@YavuzYilmaz)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Serkan Bey, sorunumu yanlış ifade ettim.

Ben tüm kullanıcılar derken sadece blog açmak istediklerimi kastettim. Tam olarak sorun şu: 300'e yakın çalışan var. Bunlardan 100'ün üzerindeki bir grubun hepsinin blog sayfası olsun istiyorum. Bu yüzden "My site" çözümü üzerinde durmamıştım. Acaba belli bir gruba "my site" oluşturna izni verip, belli bir gruba vermeme şansımız var mıdır?

 
Gönderildi : 15/02/2012 02:38

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

O zaman size şöyle birşey önereyim aklınıza yatar ise.

Bloglar için bir ana alt site oluşturun. Yani tüm bloglar bu alt site' nin altında yer alsınlar.

Daha sonra bu bloglar alt siteniz de site eylemlerin den görünümler altından Sayfa Düzeni ve Site Şablonu başlığını seçin. Burada tüm site şablonlarının olduğunu göreceksiniz. Burada blog site şablonu hariç hepsini kaldırın. Böylece kullanıcılar site oluşturmak istediğinde sadece blog site oluşturabilecekler.

Daha sonra blogları olacak olan 100 kişiyi bir sharepoint grubunda toplayın.

Bu grubun site oluşturmasını istiyoruz ama herşeye de izni olsun istemiyoruz. Malum ana blog sitesine müdahil olmamalılar. 

Bu yüzden şuradaki makalemi de kullanarak özel izin düzeyi oluşturun.

Bu izin düzeyinde aşağıdaki resimdede gördüğünüz üzere alt site oluşturma yetkisini verin.( Diğer yetkilendirmeleri de katılım izin düzeyi seviyesinde tutabilirsiniz.)

 

 Bunu da yaptıktan sonra gruba bu izin düzeyi ile yetki verin. Bundan sonrası 100 kişiye site oluşturmak için link göndermeniz olacaktır. Linki tıklayıp zaten tek şablon olarak bıraktığınız blog site larını oluşturabilirler.

 
Gönderildi : 15/02/2012 04:56

Paylaş: