Forum

sharepoint uygulama...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sharepoint uygulaması problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@MericOzkan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

şirket içi kullandığımız bir uygulama var daha evvel bi firmadan alınmış sharepoint server üzerinde çalışan bir web uygulaması. 2 gün evveline kadar sorunsuz çalışıyordu (3 yıldır kullanımda) ancak şimdi şirket bilgisayarlarındaki tarayıcılardan uygulamanın adresini girdiğimizde aşağıdaki hatayı veriyor :

"Bu Web Bölümü
görüntülenemiyor. Sorunu gidermek için, bu Web sayfasını FrontPage gibi Windows
SharePoint Services uyumlu bir HTML düzenleyicide açın. Sorun devam ederse Web
sunucunuzun yöneticisine başvurun."

Server'da hiçbir değişiklik yapılmadı  öğlen vakti birden bu hatayı vermeye başladı sayfa. Hata iletisini aldığımız yerler veritabanından çekilen dinamik bölgelerin bulunduğu webpartları. Ancak veri tabanını (MSSQL) kontrol ettik hiçbir sorun yok. sorunun sebebi ne olabilir ? Nasıl çözebiliriz, teşekkürler yardımlarınız için...

 

 
Gönderildi : 16/09/2011 17:41

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Bu hataya nadirde olsa rastlıyoruz. Ayrıntıları bilmediğim için genel bir çözüm önereceğim.

En kolayı uygulamanızın görüntülendiği web part bu hatayı verdiği için bu web partı kaldırın ve web part galerinizden tekrar sayfanıza koyun.Olmaz ise, site settings içerisinde ki site özelliklerinden uygulamanızın web partını disable enable edin. Eğer uygulamanın kendisin de bir sorun yok ise düzelecektir. Gene aynı hata varsa uygulamanızdan kaynaklanan sorun olabilir bu durumda restart edip deneyin. Gene olmaz ise event e düşen logları paylaşmanızı rica edeceğim. Aynı zamanda uygulamanın ne olduğunuda söylerseniz yardımcı olmamız kolaylaşacaktır.

 
Gönderildi : 16/09/2011 21:13

(@MericOzkan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim,

açıkçası sharepointe oldukça yabancıyım dediklerinizden sadece uygulama restart etme ve part enable/disable seçeneklerini deneyebildim. bu arada sharepoint designer ile açtığımda design görünümünde sitedeki partlar güncel verilerle birlikte sorunsuz görüntüleniyor. yani sharepoint designer içindeki önizleme bölümünde güncel datalarla sorunsuz çalışıyor partlar ancak siteyi tarayıcıda açtığımızda mevcut hata devam ediyor. bu arada bahsettiğiniz event loglara nereden ulaşabilirim ? onlarıda sizinle paylaşabilirim. son olarak uygulama bir teknik servis arıza takip modülü.

 
Gönderildi : 19/09/2011 14:16

Paylaş: