Forum

sharepoint pdf
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sharepoint pdf

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
385 Görüntüleme
(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

SBS2011 ile gelen ürün olan Sharepoint 2010 Foundation kullanıyorum. Dışarıdan Sharepointe bağlanan kullanıcıların docx, xlsx , pdf dosyalarını sadece görmelerini download , save as , dökümanın içini açıp copy/paste gibi işlemleri yapamamasını istiyorum. Tüm dökümanları PDF yaparsam copy/paste, clipboard işlemlerini iptal edebilirim. Sharepointte download ve pdfi açtıktan sonra save as seçeneklerini nasıl iptal edebilirim.

 
Gönderildi : 05/09/2011 21:02

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Varsayılan olarak okunabilen belge save as yapılır. Bu yetki direkt beraberinde gelmiş olur ki bu genel olarak hepsinde geçerlidir. Sizin istediğiniz Windows Right Management Services kurarak Sharepoint' inizde IRM ( Information Rights Management) aktif etmeniz. Bu sayede belgelerinizin içeriklerini koruyabilirsiniz. Bununla ilgili makaleler bölümünde Sharepoint kategorisinde bir makalem var. IRM nin nasıl çalıştığına dair. Yine makaleler içerisinde değerli hocalarımızın anlatımları ile RMS kurulum ve konfigürasyonu yer alıyor bunlardan faydalanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 05/09/2011 21:22

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

IRM yi devreye aldığım zaman içeriğin seçilip copy/paste, clipboard ile kopyalanamaz değil mi? Read hakkı verdiğim zaman Dosyayı download edemez değil mi?

 
Gönderildi : 06/09/2011 16:29

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

IRM aktif edildiğinde ofis belgelerinin neler yapılabileceğine siz karar veriyor olacaksınız. Yazdırılamasın, kaydedilemesin, mail ile gonderilemesin gibi ... IRM yi doğru yapılandırırsanız belge şirket dışına çıktığında çalışmaz hale de gelir. Yani IRM ile haberleşemeyen belgenin açılması engellenir. Bu da belgelerin yetkisi olan kullanıcılarda dahi şirket dışına taşınmamasını sağlar.

 
Gönderildi : 06/09/2011 18:01

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

IRM güzelmiş bayağı iyi özellikler sunuyor.Tüm makinalarda office 2007 pro ve üstü mü olması lazım ? Yoksa sadece kısıtlamaları ayarlayan kişide pro diğer kişiler standard edition olsa da olur mu?irm ile ilgili bilgiler içeren linkler gönderebilir misiniz.

 
Gönderildi : 07/09/2011 14:13

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

IRM yi etkinleştirdiğiniz de yetkilendirmeyi belge bazlı yerine belgeleri koyduğunuz kitaplığın tamamına Sharepoint' de yapabilirsiniz. Buradaki izinleri ayarlama işlemini de ilgili kitaplığın ayarlarından yaparsınız. Yani Office içinden değil, kitaplık ayarlarından bunu halledebilirsiniz. Siz belgenin kendisine yapmak istiyorsanız, yetkilendirmeyi yapacak kişide olması yeterli.

 
Gönderildi : 07/09/2011 17:44

Paylaş: