Forum

SharePoint 2010 - E...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SharePoint 2010 - Eklediğim dosyaları fiziksel olarak göremiyorum.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
451 Görüntüleme
(@omer_said)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

 Konuya geçmeden önce sistemim hakkında bilgi vermek istedim.

Windows 2008 Server R2 Core Hyper-V üzerinde sanal olarak Windows  Server 2008 R2 Enterprise Kurulu.

Sistem Özellikleri :

Xeon 5110 1,60 CPU - 2 GB RAM - 50 GB HDD

Sharepoint 2010 kurulu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sisteme Sharepoint 2010 kurulu ve Portal'ın tasarımı hemen hemen tamamlandı. Ancak HDD'nin yarısı şu an dolmuş vaziyette. Portal'a eklemek istediğim dosyaları farklı bir partition'da bir folder'ı göstemez miyiz? Ve makinada portal'a eklediğim bir dökümanı aradığımda ulaşamıyorum. Kütüphaneyi open with explorer dediğimde ancak windows explorer'da görebiliyorum. Fiziksel olarak dosyaları göremiyorum. 50 kb. lik bir dosyayı windows explorer olarak gösterdiğim klasör içine kopyalamak istediğimde hemen hemen 10 dakikada kopyalıyor. 

 Sharepoint 2007'de dosyalarımı fiziksel olarak görebiliyor ve dosyaları windows explorer'dan eklediğimde bu kadar uzun zamanda kopyalamıyordu.

 Konu hakkında  bilginizi rica edeceğim.

 
Gönderildi : 31/05/2011 16:54

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Sharepoint eklenen dosyaları ( upload ile) content veritabanının içinde tutar. Fiziksel olarak ilgili sunucunun bir yerinde göremezsiniz. content db dir dosyaların olduğu yer. 2007 de fiziksel olarak göremezsiniz gördüğünüzü söylemişsiniz ama göremezsiniz. windows explorer ile dosyaları görüntüleme bir görünüm türüdür dosyaların bir file yada partition da konumdan getirilmesi değil .Yani sanal bir durumdur diyebiliriz.

Gelelim bir yerdeki dosyaları göstermeye. 

Bunu sayfa görüntüleyici web partı ile yapabilirsiniz. Sayfa görüntüleyici web partına dosyalarınızın olduğuy lokasyonu \\server\paylasim şeklinde gösterebilir ve oradaki dosyaları sharepoint sitesinde gösterebilirsiniz. Ancak bu işlem dosyaların sharepoint içine girdiği anlamına gelmez. Yani dosyalarınızın sürümleri tutulmaz kitaplık özelliklerinden yararlanamaz sharepoint ile fiziksel hiç bir bağı yoktur. Buda sadece bir görüntüleme türüdür.

Bu işi yapan thirt party uygulamalar var. Dosyaların sharepoint content db yerine dışarıda tutulmasını sağlayan bu uygulamalardan satın alarak sharepointe entegre edebilirsiniz.Şuan için durum maalesef böyle.

 

Dosyalarını dokumanlarınızı daha iyi yönetmek hızlı işlem yapmak isterseniz Office 2010 plus versiyonu ile gelen Sharepoint Workspace uygulamasını kullanabilirsiniz. Offline çalışma imkanı da size vermiş olur.

 

 
Gönderildi : 31/05/2011 17:32

(@omer_said)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Serkan Bey;

 Öncelikle fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Workspace elimizde mevcut. Dediğiniz gibi bu programlar çalışmaya başlayacağım. Ancak 2007'de windows explorer'da dosya kopyalama çok daha hızlı idi. 2010'da daha yavaş. Bu sıkıntı oluşturuyor. Baze dosyaları bu şekilde göndermek daha kolay oluyor. Neyse bu sorunu Workspace ile çözeceğiz.

Sharepoint'in kurulu olduğu makinada C diski doluyor. Zaten 50 GB. Dolayısıyla bu database'yi farklı bir HDD'ye taşıyamaz mıyım?

 

 

 
Gönderildi : 31/05/2011 18:06

Paylaş: