Forum

Liste Yedekleme
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Liste Yedekleme

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
679 Görüntüleme
(@ukant)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Share pointte yeni sayılırım forumda sorunuma çözüm bulamadım o yüzden bu konuyu açmak zorunda kaldım. 2400 öğeye ulaşmış bir listemiz var. Son zamanlarda sitede yavaşlama sorunu yaşıyoruz. Bazen  Sorunun tam olarak öğe sayısının çokluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum ama çözüm için geçmiş öğeleri yedekleyerek sistemi rahatlatmak istiyorum. Listede öğeleri başka bir yere kopyalama veya günlük başka bir klasörde tutma gibi çözümler üretilebilir mi? Bunu nasıl yapacağımı anlatabilrseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 31/05/2010 18:08

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

ayarlar kısmında dizine alınmış sütunları gerekli sütunları işaretleyerek hızlandırabilirsiniz. ayrıca görünümler kısmında görünümler oluşturarak tüm verilerin aynı anda değilde ihtiyaç olanların gelmesini sağlayabilirsiniz. 10binlerce veri girilmiş listelerim var fakat yavaşlık sorunu çekmiyorum. database olarak ne kullanıyorsunuz ?

 
Gönderildi : 31/05/2010 19:11

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Listeleri verileri ile almanın birçok yolu var.

örneğin ilgili listede liste ayarlarına girin.liste listesini şablon olarak kaydet diyip içerik ekle ye de tik işareti koyun.Listeyi şablonlara koyacaktır liste şablonlarına girip ilgili şablonu alabilir yada bir başka alanda yeni liste olarak içindeki verilerle olduğu gibi oluşturabilirsiniz.

Liste içindeki verileri iş akışı yazarak otomatik olarak bir başka alana aldırabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 02/06/2010 03:12

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

yada hiç olmadı listeyi excele dökün ve excelden bir liste oluşturun en basiti

 
Gönderildi : 03/06/2010 12:10

(@timursahin)
Gönderiler: 19
Active Member
 

1-Sharepoint Designer ile bağlanıp ilgili listeye iş akışı uygulayabiilrsin. Her belge eklendiğinde otomatik çalışacak şekilde ayarlarsın ve listedeki .... tarihinden öncekileri git şu listeye taşı dersin.


2-Yada bu eski belgeler aktif kullanılmıyorsa codeplex stesinde SPContentDeploymentWizard yazılımı ile  direk belge kitaplığının yedeğini alabilirsin.ihtiyaç olduğundada başka bir boş listeye geri açarsın belgene ulaşabilirsin. Ben bu şekilde servrdan server a problemsiz veri aktarabildim.


http://spdeploymentwizard.codeplex.com/  linkinden indirebilirsin.


3-Kayıt merkezi site tipinde site oluşturup yapılandırıp eski belgelerin bu alana taşınmasını ve istediğin süre kadar bekletilmesini sağlayabilirsin. Arşiv mekanizması gibi düşün...


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 18/06/2010 18:33

(@OnurYesil)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

Merhaba Aynı dert benim başımdada var. burada konu açıkken başka bir konu açmak istemedim.  listemde 1000 küsür tane item kayıtlı. bunların eskilerini başka bir listeye taşımak istiyorum ama seçerek taşımamı sağlayacak bir yol gerekiyor. bir şekilde taşınacak item leri işaretleyip diğer listeye göndermem gerekiyor. bunun herahangi bir yolu mevcutmudur?

 
Gönderildi : 16/08/2010 13:23

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Listenizin içeriği nedir? Dokümanlar mı var yoksa sadece bilgi mi var?Dokümanlar var ise windows explorer ile açın bilindik bir seç kopyala yapıştır la taşıyabilirsiniz.

 
Gönderildi : 16/08/2010 15:21

(@OnurYesil)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

Serkan Bey,


 


listede hiç upload edilmiş dosya yok. sadece bilgi var. artık çok  fazla kayıt olduğu için bunlardan seçtiklerimizi arşiv diye oluşturacağımız listeye taşımak istiyoruz. sorunumuz budu. tşk.

 
Gönderildi : 18/08/2010 12:59

Paylaş: