Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Migration

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
431 Görüntüleme
(@fatihteke-2)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.


Mevcut Share Point Portal 2003 sp1 çok eski bir configurasyona sahip bir makinada yüklüdür. üzerinde bir takıp sıkıntıları var.tüm çabalarıma rağmen düzeltemedim (Microsoft SharePointPS Search servisi çalışmıyor,SharePoint Central Administration ı açmaya çalıştığımda service unavailable hatası alıyorum)


Hem bu sıkıntılar hemde kurulu olan sistemin çok eski olması (Pentium 3 1 Gb Ram) yüzünden SPP sp1 Başka bir server a kopyalamak istiyorum.


Öncelikle şunu belirteyim SPP konusunda çok bilgim yok hatta yeni başladım diyebilirim. (bilmediğim bir şeyi biliyor gibi davranmak yanlış olur)


Şu anki çalışan sistemimi bozmadan verip kaybetmeden yeni server a spp ı nasıl kopyalayabilirim? Kopyalamak dememin amacı taşırsam çalışmayacağından korkuyorum. yada becerememekten. Tek isteğim bu eski server dan spp ı kurtarıp yeni server da moss2007 olarak tekrar kullanıma açmak.


Bunu hangi adımları izleyerek yapabilirim?  daha önce Evren Ayan Bey tarafından yazılmış olan http://www.cozumpark.com/forums/thread/116522.aspx  bu makaleyi okudum.Fakat burada bir taşıma söz konusu ve aynı sisteme taşıma spp sp1 den spp sp1 e.


Değerli üstatlarım, nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Yeni server a SPP Sp1 kurup makaledeki taşıma işlemini yapıp daha sonra yeni serverı kendi üzerinde Moss 2007 ye yükseltmek mi? Yoksa yeni server a Moss2007 kurup eski server ımdan dataları kaybetmeden moss2007 ye taşımanın bir yolu var mı?


Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


Saygılarımla


Fatih Teke

 
Gönderildi : 16/09/2009 14:16

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Migration her zaman sancılı bir süreçtir. Çoğu zaman hatayla karşılaşabilir. Dokumanlarda yetersiz kalabilir. Benim tavsiyem profesyonel olarak bir danışmanlık almanız. En azından riski üzerinden atarsınız.

 
Gönderildi : 16/09/2009 19:03

(@fatihteke-2)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Emre Bey,


Dışarıdan destek alırsak bende öğrenemem ki. Dediğiniz çok doğru sıkıntılı bir süreç ama üstesinden gelmem gerektiğini düşünüyorum. yöntem olarak önerebileceğiniz bir durum var mı şu anda bizdeki problem ile ilgili olarak? mesela yeni server a sps p1 kurup migrasyon yaptıktan sonra moss2007 ye upgrade et gibi?


Teşekkürler

 
Gönderildi : 16/09/2009 19:17

(@sjoefoeu)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Özetle şöle olabilir.

 1- Sql 'den sitenin yüklü olduğu uygulamanın datasının backup alalım.

2- Yeni serverımıza restore edelim.

3- Yeni serverımızda 80 portunda bulunan uygulamanın altına 

stsadm -o addcontentdb -database  databaseadi (restore edilen) -url urladi (yeni sharepoint serverımızın yeni uygulama adi) kuruluma göre değişilik gösterebilir. Örn. http://sunucuadi:80

4- Sharepoint yöneticisinden  içerik veritabanından uygulamanın içinde yer alan siteleri görebilirsin burda content databasei ve senin yeni eklediğin database görürsün conteti silersen http://sunucuadi şeklinde eklediğin siteye girebilirsin ama eski serverında http://sunucuadi/sites/... şeklindeyse aynen devam edeceksin. 

 

deneyebilirsin 2 günlük tecrübe ile yazdım.

 

Saygılar.

 
Gönderildi : 21/04/2010 19:57

Paylaş: