Forum

Sharepointte mü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepointte müşterilerle ilgili rapor oluşturma

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
524 Görüntüleme
(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.Sharepointte müşterilerle ilgili raporları hazırlayıp unu sharepointte herkesin kullanımına sunmak istiyorum.Müşteri bilgilerini excelden import ederek sharepointe aktarmayı yapabildim.Fakat bu raporlama işlemi nasıl yapılabilir.Bunun için nasıl bir yöntem var?Bilgilenebileceğim bir site var mı?


Teşekkürler!

 
Gönderildi : 13/08/2009 21:09

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Merhaba,

 Raporlama geniş konu. Farklı yöntemler mevcut. Sharepoint listlerinde görünümler oluşturabilirsiniz. KPI listesi yapabilirsiniz. Bunun yanında çeşitli webpartlar mevcut. Veya Reporting services ile raporu hazırlayıp RS webpartı ile ekranlarda yayınlayabilirsiniz.  

 
Gönderildi : 14/08/2009 01:36

(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Bu bilgileri biraz daha açabilir misiniz?Microsoft office online sitesinde gerekli bilgileri okudum.Fakat eğitim tabında olduğu gibi bir uygulama yok.Raporlama işlemini yapabilmek için ayrı bir rapor sitesi mi oluşturmak gerekiyor?Yoksa microsoft exceldeki bir özellikle rapor oluşturup sharepointe aktarım oluyor mu?

 
Gönderildi : 14/08/2009 12:54

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Şu şekilde olabilir. Eğer exceliniz gene web tabanlı excel olarak açmak isterseniz buda mümkün. Biraz uzun ama kabaca anlatayım

 ncelikle sharepoint enterprise özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Sonrasında excel belgenizi bir kütüphane atıyorsunuz. Belge kütüphanesini ayarlarından bu belgelerin browserda açılacağı tick ini işaretliyorsunuz. Sonra Central admin kısmında shared services provider a girin. Orda excel trusted site isminde bir link olacak. Oraya girerek kullanacağınız excel formunun adresini oraya tanımlıyorsunuz. Sonrasında excel raporlarınız web tabanlı olacak çalışacaktır.

 
Gönderildi : 14/08/2009 14:22

Paylaş: